Viktor Axelsen spiller sig i stor finale

Viktor Axelsen vandt sin semifinale i to sæt og kan få dansk modstand i finalen ved Indonesia Open.

Det fynske badminton-es Viktor Axelsen spillede sig lørdag i finalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open, hvor han kan få landsmanden Rasmus Gemke som modstander.

Den fynske OL-guldvinder slog i sin semifinale Jonatan Christie fra Indonesien med 21-19, 21-15.

Christie ydede den danske stjernespiller hård modstand, men i sidste ende havde Axelsen den afgørende skarphed og klasse.

Axelsen, der førte 4-2 i indbyrdes opgør inden kampen, var bagud i det meste af første sæt, men aldrig med mere end tre point, og til sidst afgjorde han sættet med en vild baghånd uden for Christies rækkevidde.

Andet sæt blev endnu en hæsblæsende omgang. Axelsen kom foran 8-3, men Christie kæmpede sig tilbage på 12-12, inden en stærkt spillende Axelsen igen trak fra og til sidst knækkede indoneseren.

Senere lørdag er Rasmus Gemke i sin semifinale oppe mod Kean Yew Loh fra Singapore, som lørdag slog Hans-Kristian Vittinghus i sin kvartfinale.

Tidligt lørdag dansk tid tabte mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje med 16-21, 12-21 til japanerne Yuta Watanabe og Arisa Higashino i sin semifinale.

Indonesia Open er en Super 1000-turnering. Den har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar, som svarer til 5,6 millioner danske kroner.