Vild biljagt gennem det centrale Odense onsdag morgen

En bilist stak onsdag morgen af fra en rutinekontrol. Det udviklede sig til en vild biljagt gennem gågaderne i Odense.

En 56-årige bilist blev kaldt ind til en rutinemæssig kontrol på Middelfartvej i Odense kort efter klokken otte onsdag morgen.

Da betjenten havde sin overkrop inde i kassevognen gennem forruden, trykkede bilisten pludselig på speederen og stak af fra politiet i høj fart.

- Betjenten hang nærmest ud af bilen, mens den kørte væk i høj fart, fortæller vagtchef Lars Thede.

Betjenten kom dog ud af bilen uden skrammer, og imens optog politiet forfølgelse af den undvegne bil.

Fortsatte på cykelstien

I krydset mellem Vesterbro og Store Glasvej spærrede politiet vejen med en kassevogn. Men chaufføren i den røde Fiat Doblo kørte foran flere øjenvidner over i den modsatte vejbane og fortsatte.

- Jeg holdt og ventede i krydset, da bilen pludselig i høj fart kom kørende inden om ad cykelstien. Heldigvis var der hverken cyklister eller fodgængere på det tidspunkt, fortæller et øjenvidne til TV 2/Fyn.

Bilisten fortsatte flugten med politiet i hælene ad Vestergade og Vestre Stationsvej. Flugten endte i den lukkede del af Kongensgade op mod Rugårdsvej, hvor politiet endelig fik stoppet manden.

- Det viste sig, at der er tale om en 56-årig mand fra Middelfart. Han er en gammel kending af politiet, siger Lars Thede. 

Manden er nu anbragt i detentionen og skal testes for påvirkning af spiritus og narkotika. 

Vagtchefen har endnu ikke overblik over, hvilke paragraffer manden vil blive sigtet for, men han har som minimum overtrådt adskillige færdselsregler og ikke fulgt anvisninger fra politiet.