Vindstød vælter musiktelt på Engen

To personer er kvæstet, efter at kraftig blæst har væltet et koncerttelt under et musikarrangement i Odense.

Voldsom blæst og kraftige vindstød har lørdag skabt problemer flere steder i landet.

I Odense var det tæt på at gå alvorligt galt, da vindstød knækkede masterne på et musiktelt under musikarrangementet "Åens Dage" på Engen i Odense.

50 til 60 personer var samlet til koncert i Bøgeteltet, da kraftige vindstød blæste det omkuld, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Hans Frederiksen.

- Der kommer nogle kraftige vindstød, der knækker masterne, og får det til at vælte ned over tilskuerne. Der er to, der kommer til skade, og som er kørt til Odense Universitetshospital. Men der er tale om lettere skader.

- Den ene har formentlig fået en hjernerystelse, og den anden blev kørt af sted med smerter i ryggen. Men vedkommende kunne gå og stå og sådan, så det tyder på, at det ikke var så alvorligt, siger vagtchefen.

De kraftige vindstød havde simpelthen revet så hårdt i teltet, at de betonklodser, der holdt bardunerne, blev løftet fra jorden, hvilket i sidste ende førte til, at masten midt i cirkusteltet knækkede.

- Det kunne meget vel være gået grueligt galt, for der var mange mennesker til stede, og det er jo en kæmpe teltscene, som tilter, fordi det bliver løftet af vinden og væltet omkuld.

- Betonblokkene, som vejer 600 kilo, er blevet løftet 30 til 40 centimeter op i luften, så der har virkelig være tryk på, forklarer Hans Frederiksen.

Politiet er lørdag aften stadig på stedet for at undersøge, hvordan det kunne ske.

- Vi har sat to fra Arbejdstilsynet på sagen, der skal undersøge, om det er opført rigtigt i forhold til de regler, der er for sådan nogle ting. Selv de store stålmaster, der er sat op, er simpelthen knækket så let som ingenting, siger vagtchefen.

Læs mere om Åens dage