I det fynske folks tjeneste

Vintapperstræde: Brand blev afværget af butiks-ejer

En overophedet maskine i butikken Antik Blå i Odense gik i brand.

Kort før middag rykkede Odense Brandvæsen ud til Vintapperstræde i det indre Odense. Foto: Jeppe Lykke

Ejeren af Antik Blå i Vintapperstræde, Charlotte Larsen, i det indre Odense tog ingen chancer, da en polér-maskine i kælderen under butikken rendte varm og begyndte at udvikle røg kort før middag lørdag.

Først prøvede hun med en hånd-brandslukker, men blev i følge et vidne på stedet, i tvivl om det var det rigtige at gøre. Hun slog derfor alarm.

Det var fornuftigt for Odense Brandvæsen tog også alarmen alvorligt og kørte tre store vogne ind til brandstedet i det tæt-bebyggede område.

Heldigvis fik branden - som nok mest af alt var røg - i maskinen ikke fat i selve bygningen, så der blev hurtigt ro på stedet, fortæller vidnet til TV 2/Fyn.

Charlotte Larsen kom lidt senere af sted på ferie, da der opstod brand i en maskine i hendes butiks kælder. Foto: Yilmaz Polat/fynske Medier

 - Der var kun røg. Der var ikke engang rigtige flammer. De fik heldigvis ikke fat i bygningen, fortæller Charlotte Larsen, som efter at have været tæt på røgen blev rådet til, at tage det alvorligt, hvis hun senere på dagen skulle gå hen og blive dårlig.