I det fynske folks tjeneste

Voldelige overfald på OUHs skadestue gentager sig

Voldelige patienter skaber utryghed på Odense Universitetshospitals skadestue.

00:18

Birgitta Bruun Bentsen mener, at løsningen ligger hos politikerne.

På skadestuen ved Odense Universitetshospital oplevede personalet i weekenden fire tilfælde af patienter, som havde en så truende adfærd over for dem og andre patienter, at de følte sig nødsaget til at kontakte politiet. 

Sygeplejerske Birgitta Bruun Bentsen, som var på nattevagt hele weekenden, skrev sent mandag aften et facebook-opslag, hvor hun gjorde opmærksom på problemet med de voldelige overfald på skadestuen. Weekendens uroligheder er nemlig ikke et enestående problem, men noget personalet oplever i alle weekender, når de får berusede patienter ind ud på de små timer. 

Se Birgitta Bruun Bentsens facebookopslag her.

Facebookopslaget var tirsdag eftermiddag blevet delt 145 gange. 

-Det bliver mere og mere utrygt. Nogle gange skal vi ringe til politiet 4-5 gange hver fredag og lørdag. Jeg har været ansat på OUH i tre år, og det er eskaleret meget indenfor det seneste års tid, siger Birgitta Bruun Bentsen til TV 2 Fyn. 

Siden hun offentliggjorde opslaget, har flere tilkendegivet over for hende, at de oplever de samme problemer på andre skadestuer i landet. 

Mikael Hansen-Nord, ledende overlæge på Fælles Akutmodtagelse, bekræfter overfor TV 2 Fyn, at de voldelige episoder fandt sted og fortæller, at de i dag afholder et møde om problemet. 

TV 2 Fyn følger sagen.