Voldsom gårdbrand under kontrol

En større brand har i nat hærget en gård på Allerup Bygade syd for Odense. Fyns Politi kan endnu ikke sige, hvordan branden er opstået.

Opdatering
Clock08. aug 2020, kl. 12:25
Artiklen er opdateret med interview med indsatsleder fra Beredskab Fyn, Kenny Christensen.

En trelænget gård i Allerup syd for Odense brød i brand natten til lørdag.

Anmeldelsen løb ind klokken 01.10 og her til morgen, lørdag, er gården helt udbrændt.

- Ved ankomsten var brandens udvikling meget voldsom – flere hundrede kvadratmeter var i brand, så udover vores folk fra Åsumvej og Langeskov og Nyborg, måtte jeg hente assistance fra Ringe, så vi kørte med to ekstra tanke og 1 ekstra sprøjte, siger Kenny Christensen, indsatsleder for Beredskab Fyn.

Ifølge Fyns Politi skulle der nu være styr på flammerne.

- Der er ikke noget større, der brænder nu, og vi har forladt stedet, siger vagtchef ved Fyns Politi, Peter Vestergaard.

Ifølge indsatslederen har der heller ikke på været fare for, at ilden skulle brede sig til de omkringliggende huse.

- Der var ikke overhængende fare for omkringliggende huse, men fordi branden var så voldsom, kunne gnister godt falde ned og antænde på afstand, så derfor var vi hele tiden opmærksomme på nærområdet, siger Kenny Christensen.

Lørdag morgen er en kran og to brandfolk fra Beredskabsstyrelsen ankommet til branden. Det oplyser Operativ chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou, på Twitter. Kranen skal hjælpe med at rydde op i murbrokkerne.

Indtil videre kan politiet ikke sige noget om årsagen til branden.

- Vi ved ikke noget om, hvordan branden er opstået. Vi har forladt stedet nu, men vi vil få nogle efterforskere ud og kigge på den, siger Peter Vestergaard.

Beredskab Fyn vil også fortsat holde øje med branden.

- Når der er tale om så voldsom en brand og sammenstyrtning, så vil der være små lommer, som kan blusse op, så derfor holder vi øje med brandstedet, siger Kenny Christensen.

Ingen mennesker eller dyr er kommet til skade under branden, og beboerne var ikke hjemme, da branden brød ud.