Voldsomme besparelser på fritidsområdet

Odense Kommune planlægger drastiske besparelser på fritidsområdet. Både aftenskoler og idrætsklubber vil blive ramt af nye gebyrer og nedsatte tilskud.

Sammenlagt vil Odense Kommune spare 7,5 millioner kroner på folkeoplysningsområdet. Pengene skal hentes ved at skære i tilskuddet til medlemmerne og ved at opkræve gebyrer for leje af lokaler og haller.

Det vil betyde, at det bliver dyrere at gå på aftenskole, deltage i foreningslivet og dyrke sport i Odense.

Alene inden for idrætsområdet i Odense skal klubberne spare næsten fem millioner kroner.

- Det er helt uacceptabelt. Vi vil gerne vise samfundssind og være med til at spare, men nedskæringer i denne målestok vil betyde drastiske kontigentforhøjelser med dalende medlemstal til følge, siger Henrik Schmidt, der er formand for Samvirkende Idrætsklubber I Odense(SIKO).

Kommunen planlægger blandt andet at kræve gebyr for lån af kommunale faciliteter. Det vil betyde, at idrætsklubberne skal til at betale for lån af gymnastiksale, svømme- og skøjtehaller.

Samtidig bliver tilskuddet til både medlemmer under 25 år og over 65 år beskåret og tilskuddet til handicappede medlemmer. Henrik Schmidt forudser at det vil betyde kontigentstigninger på 25-30 procent i idrætsklubberne i Odense.

- Besparelserne vil betyde at færre vil dyrke idræt i Odense, og der vil være en social slagside hvor dem med færrest penge ikke har råd til at dyrke idræt længere, lyder det fra Henrik Schmidt.

Intet alternativ

Politikerne i Odenses Børn- og Ungeudvalg skal behandle nogle af besparelsesforslagene på deres møde tirsdag.

- Det er ikke sjovt. Jeg går ikke ind for det. Men vi har ikke pengene, så vi har ikke andre muligheder, siger medlem af udvalget Olav Nielsen(S).

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for Børn- og Ungeudvalget, Stina Willumsen(SF).