I det fynske folks tjeneste

Vollsmose: Mindreårige bliver også anmeldt for butikstyveri

En række butikker på Vollsmose Torv vil fremover melde alt butikstyveri til politiet - også mindreårige. Fornuftigt, siger politiet.

Spar i Vollsmose vil sammen med en række andre butikker i Vollsmose fremover melde også mindreårige til politiet, hvis de bliver taget i at stjæle i butikkerne. Også selv om det blot er mindre ting. Fornuftigt og helt nødvendigt, lyder det både fra nærpolitiet og chefen for SSP i Odense. Det skriver Vollsmose Avisen.

- Før var jeg lidt usikker på, om jeg egentlig blot forstyrrede politiets arbejde ved at ringe, når jeg stod med en dreng på 10 år, der havde taget en kage og en sodavand, men nu anmelder jeg alt, siger Thomas Nielsen, der er ejer af Spar Vollsmose, til avisen.

Han fortæller, at særligt energidrikke, kager og andre søde sager forsvinder fra hylderne i butikken, hvilket han tolker som om, at det er yngre mennesker, der stjæler varerne.

Derfor har han nu sat et skilt op i sin butik, hvor han fortæller, at alt butikstyveri vil blive anmeldt.

Hos SSP Odense er sekretariatschef Tommy Holst enig i vigtigheden af, at alle sager om butikstyveri anmeldes - uanset butikstyvens alder.

- Det er vanvittig vigtigt at få sat nogle tydelige grænser for, hvad der er acceptabelt, ellers kan det være begyndelsen til en glidebane ud i kriminalitet for den enkelte unge, siger Tommy Holst til Vollsmose Avisen.