I det fynske folks tjeneste

Vollsmose: Nyt forsøg på forsoning

Lørdag arrangerer de unge fra Vollsmose Ungdomsråd en konference med deltagere fra politiet og de unge. Her skal barrierene mellem politiet og de unge brydes ned. Igen.

04:13

1 af 2

Det har været politiet på den ene side - de unge på den anden. Cowboydere og indianere eller politi og røvere. Og sådan har det efterhånden været i mange år i Vollsmose.

Med fordomme om politiet:

- Der kan de så sige en eller anden bemærkning, som retter sig mod dit tøj - og så kan man hurtigt føle sig stødt, og lave en binding mellem dit tøj, og at de er fremmedfjendske, siger Hasan Salin, der selv har været utilfreds med betjentenes opførsel.

Med fordomme om de unge:

- De havde egentlig ikke nogen skarp fornemmelse af hvem der var med dem, og hvem der var mod dem. Mange beboere herude havde den opfattelse, at når vi kom herud - så var det mod hele Vollsmose, siger politidirektør Poul Løhde.

Men efter et hav af forskellige indsatser mener de det nu alvorligt i Vollsmose. Stridsøksen skal begraves. Ungdomsrådet har indkaldt til et møde, der skal dræbe fordommene i begge lejre. For der er begået fejl.

Af de unge, Hasan Salin:

- Jeg kom med i Politiets Dialogprojekt - og det var jo der jeg indså, at der faktisk var nogen positive betjente. Og at det var mit politi.

Af politiet, Poul Løhde:

- Vi har begået fejl ved at tjekke alle, og nogen gange på en måde, der kunne fornærme en god samfundsborger herude.

Konferencen begynder lørdag klokken 9.00 i Vollsmose Kulturhus - og her skal dialogen gerne gå videre end fortidens fejltagelser.