I det fynske folks tjeneste

Vollsmose raser over asyl-lukning

Ny asylaftale lukker asylscentret i Vollsmose en måned før tid - og det skaber både harme og forargelse i Odense-bydelen.

05:27

01:20

02:23

04:56

Ny asylaftale lukker asylscentret i Vollsmose en måned før tid - og det skaber både harme og forargelse i Odense-bydelen.

1 af 5

De er bare to måneder siden, at højhuset Østerhøj blev åbnet som midlertidigt Røde Kors asylcenter - efter planen skulle projektet have været afsluttet til nytår, men nu bliver det lukket - også selvom de lokale mener, at det har været en kæmpesucces.

- De er rablende gale hele bundtet, det er min helt klare holdning til det. De fungerer udemærket herude, og vi er glade for at have dem - de beriger vores liv, mener Peter Rasmussen, der selv bor i Vollsmose.

SE INTERVIEWET MED PETER RASMUSSEN

Han bakkes op af Akmed Aboukhazne, der er slagter i Center Øst.

- Det er meget positivt for de mennesker, der kommer herop og er plaget af krig - men det er også positivt for centret. Det giver meget mere liv herude - de handler, og de kommer for at spørge efter en læge - eller for at få læst et brev op. Det er vigtigt for dem, at møde mennesker, de har et kulturfællesskab med, mener Akmed Aboukhazne.

"En politisk rævekage"

Det er første gang, at der placeres et asylcenter i et belastet boligområde, og det er Dan Marks Ejendomme, der har udlejet bygningerne til staten - de mister måske en måneds husleje, men i følge direktøren, så er det slet ikke vigtigt i den her sammenhæng.

SE INDSLAG OM LUKNINGEN

- Jeg er desværre nødt til at sige, at det er jo så dejlig nemt både for pressen og for politikerne at slå plat på Vollsmose-navnet. Det her, det giver stemmer. "Vi viser handlekraft, nu lukker vi et asylcenter i Vollsomse." Sikke dog noget pjat, det er en politisk rævekage. De skulle skamme sig, mener Michael Williaume Andersen.

SE INTERVIEWET MED MICHAEL WILLIAUME ANDERSEN

Den nye asylaftale er netop blevet vedtaget af Regeringen, Enhedslisten og Liberal Allicance.

Se mere i vores udsendelse kl. 19.30.

link