Vurdering giver Odense-borgmester håb om ny afkørsel

Der er væsentlige trafikale problemer, lyder en ny vurdering, der giver borgmester håb om en afkørsel ved Odense S.

Et tredje spor på Fynske Motorvej syd om Odense er nu rykket et skridt tættere på, efter Vejdirektoratet fredag fremlagde en såkaldt miljøkonsekvensvurdering af udvidelsen.

Her står der blandt andet: Der er i det nuværende tilslutningsanlæg 51 Odense S væsentlige trafikale udfordringer, som vil blive søgt løst i forbindelse med udvidelsesprojektet".

Det får Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), til at håbe på, at der bliver anlagt en ny motorvejsafkørsel vest for Odense ved Højme.

- Det er jo klogt at gøre, når man alligevel skal udvide den fra to til tre spor. Som det er i dag er der køer for lastbiler - de har jo timelønnede chauffører, de taber penge. Vi har også lastbiler, der ligger og kører ind igennem boligområder, og det er uhensigtsmæssigt. Det er det, vi skal have løst, siger han.

Det vil gavne virksomhederne, men også beboerne i området omkring Vestre Boulevard, der slipper for den tunge trafik, lyder det.

Hjemmearbejde skal sikre resultater

Selv om trafikproblemet syd for Odense er blevet anerkendt, vil borgmesteren sikre sig, at projektet ikke går i stå der.

- Jeg vil tage initiativ til, at vi får forberedt nogle konkrete bud på, hvordan sådan et projekt kan se ud. Jeg er også klar til at finde de penge, der skal til, så vi i Odense Kommune kan lave tilførselsveje hen til en ny afkørsel, siger han. 

- På den måde går vi i gang med hjemmearbejdet, så vi kan stå stærkt i den videre dialog med Christiansborg og Vejdirektoratet.

1.119 millioner afsat

Ifølge Transportministeriet udgør Fynske Motorvej en central forbindelse mellem Øst- og Vestdanmark. Og de trængselsproblemer, der i dag præger strækningen syd om Odense, forventes kun at blive forværret.

Derfor blev der tidligere på året sat 1.119 millioner kroner af til en udvidelse af motorvejen på trækningen, så der fremover skal være seks spor i stedet for fire.

Strækningen er cirka 14 kilometer lang og går fra afkørsel 53 Odense V til afkørsel 50 Odense SØ.