Wupti: Thorborg-overskud på over en halv milliard

L'easy-koncernen kom ud af 2015 med et overskud før skat på 552 millioner. Salget af wupti.com bidrager med 212 millioner kroner på bundlinjen.

Niels Thorborgs L'easy-koncern - også kaldet 3C Retail - præsterede et overskud på 552 millioner kroner før skat sidste år.

Størstedelen af indtjeningsfremgangen skyldes dog salget af wupti.com i juni sidste år. Salget indbragte 212 millioner kroner.

3C Retail, der omfatter L’easy og Inspiration, kan dog også notere en stærk fremgang for L’easy/Thorn i Norge og Sverige, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

-   Salget af wupti.com udgør naturligvis en stor del af overskuddet, men jeg glæder mig over en samlet fremgang, også selv om wupti.com ikke er medregnet. Salget har også betydet, at koncernen er blevet mindre kompleks, og vi har kunne fokusere mere på L’easy og Inspiration. Det er fremgangen også et billede på, siger Niels Thorborg, koncernchef i 3C Retail.

Ifølge Niels Thorborg kommer koncernen til at trykke lidt hårdere på speederen i Norge og Sverige, hvor man fortsat oplever fin vækst.

Også Inspiration følger planen om udvikling. Butikskæden er undervejs i en fem-årsplan, der skal forvandle Inspiration fra traditionel isenkræmmer-kæde til en kæde af inspirerende livsstilsbutikker.

Det har bl.a. betydet en række investeringer i de senere år.

I 2015 har Inspiration investeret i nye butikker i bl.a. Holbæk og Rødovre og samlet set følger kæden fortsat den plan, der blev sat i søen for tre år siden.

Også 3C Holding, der er moderselskab for 3C RETAIL, kan ligeledes præsentere et tilfredsstillende resultat for regnskabsåret 2015.

3C Holding, der udover 3C Retail består af 3C Properties, 3C Sport og Event og 3C Media, opnåede en samlet omsætning på 2,3 milliarder kroner og et overskud på 588 millioner kroner før skat.

 3C Holding kan især glæde sig over et stærkt resultat i 3C Properties (ejendomme) samt et væsentligt forbedret resultat i 3C Sport og Event.