Den ypperste gastronomi af noget så jordnært som gode danske kartofler.
Det var udfordringen, da 10 udvalgte kokke kreerede kartoffel-anretninger i alle afskygninger. En af de 10 kokke var fynboen Marc Nygaard Foged, der er udlært på Munkebo kro.
- Jeg elsker kartofler, og det er sjovt og anderledes at arbejde med en almindelige grøntsager, siger Marc Nygaard Foged.
Kartoffelpriskonkurrencen har været en tradition siden 1999, og i år havde Prins Joachim sammen med grev Christian Ahlefeldt-Laurvig indvilget i at være lægdommer.
Fynboen anrettede i dag gris med tre elementer af kartofler og rødbeder.
- Kartoflen står rent i smagen. Vi har forarbejdet dem lidt, så de smager lidt bedre, og ikke ligner kartofler så meget, siger den fynske kok, der nu arbejder hos Geist i København.
Da dommerpanelet havde smagt de 10 retter blev Mikkel Olsen fra restaurant Barbette i Vordingborg kåret som vinder og nummer to blevBrian Mark Hansen fra restaurant Christiansholm Slot.
Marc Nygaard Foged fik prisen for at have lavet bedste forret.