I det fynske folks tjeneste

Zombie festival er tilbage i Odense

Efter to års hvile har Odense igen fået sig en festival for Zombier. I år er der fokus på forskellighed.

00:10

Der er masser af gys i det centrale Odense i disse dage, hvor Odense Musikbibliotek er samlingspunktet for byens zombier. Gennem tre dage vil odenseanerne kunne opleve alt fra film, musik, brætspil, gyseroplæsning og levende zombier på Musikbiblioteket og omegn.

 

Efter to års uden en festival for zombier har de tidligere arrangører i samarbejde med nye partnere kastet sig over endnu en festival.

 

- Denne gang er der i udbredt grad fokus på de mange forskellige medier og kulturer, der bevæger sig inden for zombie-genren. Der er med andre ord tilbud for enhver smag, fortæller Stine Duch, der også var med til de første events for zombiefreaks.

 

Fokus på den brede zombie-kulturhistorie

 

En række af folkene på Odense Musikbibliotek har en stor passion for gys og horror med forskellige vinkler til genren.

Ifølge musikbibliotekar og indkøbsansvarlig for brætspil, Claus Vinther Jensen, opstod ideen, da han og nogle kolleger drøftede, hvorvidt der skulle investeres i et zombie-brætspil til bibliotekets spilsamling. ”Pludselig væltede inspirationerne ud og med ét var ideen om en zombie-festival genfødt”, forklarer han.

 

Selvom zombier ofte forbindes med gys og gru, så lover arrangørerne at alle børn kan få en sjov og hyggelig oplevelse. Udover oplæsning, maling og andre tiltag vil der også være musik fra DJ-Zombie. Det hele foregår igen i morgen søndag, så der er altså stadig mulighed for at opleve de uhyggelige zombier, hvis du tør.

 

Du kan se en reportage fra Zombiernes indtog i Odense herunder:

 

03:26

Odense Zombie Festival, der ellers har taget en 2-årig pause er nu genopstået fra de døde.

Luk video