I det fynske folks tjeneste

Zoo efterlyser mad til sultne tigre og løver

To nye tigerkillinger og otte løvekillinger har tømt kødlageret i Odense Zoo. Nu efterlyser dyrepasserne heste, kalve og geder til sultne tiger og løvekillinger.

Behovet for hele døde dyr er større end normalt denne sommer. De store kattedyr har fået i alt 10 killinger, og de spiser mere kød end haven har. Derfor appellerer Odense Zoo nu til dyreejere om at donere deres dyr til foder til rovdyrene.

- Mange, der står overfor at skulle aflive en hest eller en kø, ønsker at deres dyr ender som foder, og ikke på destruktionen. Det betyder, at vi ofte bliver tilbudt flere dyr, end vi har mulighed for at aftage. Lige nu er fryseren dog fuldstændig tom, og vi er meget interesseret i at høre fra folk, der kan hjælpe os, siger zoolog Nina Collatz Christensen

I modsætning til i mange andre zoologiske haver bliver rovdyrene i Odense fodret med hele dyr.

- I Odense ZOO ønsker vi, at vores gæster skal se, hvordan virkeligheden er. Det at æde hele dyr, er en stor del af f.eks. en tigers natur. Vi fodrer derfor med hele kadavere. Det betyder, at tigeren får lov at bruge sine mange kræfter og sanser, når den knokler med at fortære et dyr. Den får mange smagsoplevelser af bl.a. indvolde og sener, og den bruger sine tænder til at "klippe" byttet i stykker. Det er helt i modsætning til det, man ser, i mange udenlandske zoologiske haver. Her er tilfælde, hvor rovdyr taber deres tænder, fordi de ikke bliver brugt, siger zoologen.

Kender du til kalve, geder eller heste som af den ene eller anden grund skal aflives, så ring til teamleder Kirstin A. Hansen fra Odense Zoo og få en aftale om transport og slagteattest. Hun har telefon 40 58 13 60