Zoo mangler nylonstrømper

Aflagte nylonstrømper behøver ikke at ende deres dage i skraldespanden. I stedet kan de gøre gavn i Odense Zoo, som led i opdræt af dyrefoder.

Dyrepasser Janus Hansen er i gang med at avle foder til mange af krybdyrene i Odense ZOO. Det er bl.a. bananfluer og knælere, der avles. Bananfluer kendes normalt fra frugtskålen, der har stået lidt for længe. Knæleren hører til gruppen af kødædende insekter, og dets udseende har fællestræk med en græshoppe.

For at skabe et godt avlsmiljø kræver det, at æggene kan få tilført, lys, luft og fugt. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at insekterne ikke kan komme ud, når de er endelig er klækket.

Derfor bruger dyrepasser Janus Hansen en efterhånden gennemprøvet metode, nemlig et ølglas af plast, hvor lyset kan komme ind. Æggene placeres i plastglasset, og nylonstrømpen sættes over som låg. De tætte masker sikrer, at intet slipper ud, men giver også mulighed for at tilføre fugt ved at bruse ovenpå låget.

Nylonstrømpen sikrer, at insekterne ikke slipper ud, men stadig kan få både ilt og fugt
Nylonstrømpen sikrer, at insekterne ikke slipper ud, men stadig kan få både ilt og fugt

Efterhånden har dyrepasser Janus Hansen brug for så mange nylonstrømper, at han nu søger om hjælp hos de fynske damer (og mænd for den sags skyld, red.). Alle, der har nylonstrømper tilovers, kan donere dem til Odense ZOO - uanset om strømperne er brugte eller hullede. De kan afleveres ved billetsalget i Odense ZOO.