I det fynske folks tjeneste

ZOOmmerskole i Odense er et hit

Skolebørnene har sommerferie, men det betyder ikke, at de ikke vil lære noget. Hele sommeren lærer børn om dyr i Odense ZOO, og det er en succes.

00:06

Odense ZOO har som noget nyt sommerskole i alle sommerferiens seks uger for rekordmange børn.

- Vi har valgt at gøre plads til flere børn på sommerskolen, fordi der har været så stor efterspørgsel, forklarer Rikke Skovlund, som er formidlingschef i Odense ZOO.

Og det er særligt det her med at lære noget om dyrene, der er et hit.

- Jeg synes, det er rigtig sjovt, fordi vi får en masse ting at vide om dyrene, fortæller Mai Fylling, der er en af de 360 børn på ZOOmmerskolen.

Sidste år var der 160 børn på sommerskolen, så der er i år over dobbelt så mange børn, der har valgt sommerskolen i Odense ZOO sammenlignet med sidste år.

Sommerskolen varer fem dage, og børnene er inddelt på tre hold efter alder. 6-årige Mai Fylling går på holdet for de yngste. Alligevel kan hun sagtens lære om blandt andet evolutionsteori.

- Hvis man forklarer børnene om ting på deres niveau, kan de lærer alting, uanset alder. Når jeg spørger dem om fredagen, hvordan det lige var med løvernes lugtesans og hørelse, så kan de faktisk huske det. Så de lærer virkelig noget, siger Lotte Tranberg,  der er den ene af to undervisere på et af holdene.

Men hvorfor vælge at lege dyrepasser i zoo i stedet for at vælge noget mere almindeligt som for eksempel at gå på fodboldskole?

- Fodbold er ikke lige noget for mig. Det her med, at jeg kommer hen til dyrene, det lærer jeg faktisk noget af. Og jeg vil gerne lære noget, lyder det fra Mai Fylling.

Og den holdning er hun ikke ene om.

- De fleste af børnene her på ZOOmmerskolen har valgt fodbold- og håndboldskoler og alt muligt andet fra, fordi det her er et tilbud, som er anderledes i forhold til mange af de sportsskoler, der er, siger Lotte Tranberg.

Selvom der er i år er flere børn på sommerskolen, har det ikke været svært at fylde holdene op.

- Faktisk er der mange forældre, som allerede lige efter sommerskolen spørger, hvornår de kan melde deres børn til næste års sommerskole. Og ligeså snart vi åbner op for tilmeldingen, plejer det at strømme ind med indmeldelser, forklarer Rikke Skovlund.

Men selvom efterspørgslen er stor, bliver der sandsynligvis ikke åbnet op for flere børn næste år.

- Jeg tror, vi har nået vores maksimale kapacitet. Men vi skal selvfølgelig prøve at kigge på det og evaluere, når vi kommer om på den anden side af sommerferien, siger formidlingschefen.

Odense ZOO har som noget nyt også en efterårsskole for børn i efterårsferien.