Metodistkirken beklager overgreb på børnehjem

Metodistkirken i Danmark beklager nu de overgreb på børn, som ifølge Frede Farmand foregik på børnehjemmet Aaløkkegaard i 1950´erne.

Det er på baggrund af indslag på TV 2/FYN, at Metodistkirken i Danmark nu går ud med dyb beklagelse.

- Metodistkirken i Danmark beklager dybt de skrækkelige overgreb på børn, som ifølge Frede Farmand i tirsdagens indslag på TV2/FYN foregik på børnehjemmet Aaløkkegaard i 1950´erne, skriver Metodistkirken i Danmark i en pressemeddelelse.

Reaktionen fra Metodistkirken i Danmark kommer ovenpå et tv-indslag, hvor det tidligere børnehjemsbarn på Børnehjemmet Aaløkkegaard i Odense, Frede Farmand, fortalte om sine oplevelser. 

- Vi blev udsat for tæsk, vold og voldtægt. Jeg blev selv seksuelt misbrugt fire gange, sagde Frede Farmand i tirsdags på TV 2/FYN:

Det var Metodistkirken i Odense, der drev børnehjemmet i perioden 1945-1955, hvor Frede Farmand kom på børnehjem. 

 

 

- Vi er oprigtigt kede af den smerte og de sår, som derved er påført Frede Farmand og eventuelt andre børn på Aaløkkegaard, skriver Keld Munk fra Metodiskkirken. 

- Det er tragisk at sådanne begivenheder kan have fundet sted på en institution, som havde til formål at skabe trygge forhold for udsatte børn. De overgreb, Frede Farmand beskriver, er i diametral modsætning til de værdier, vi som kirke ønsker at stå for.

Fra sin bopæl i Tønder er Frede Farmand overrasket læst Metodistkirkens beklagelse.

- Bedre sent end aldrig, lyder hans første reaktion, hvorefter han tilføjer: Jeg er glad for at de langt om længe er kommet frem og giver en uforbeholden beklagelse. Men… Jeg havde mere brug for den, den gang jeg blev seksuelt misbrugt, siger Frede Farmand.

Om end lettet over at få en beklagelse fra Metodistkirken, stiller det tidligere børnehjemsbarn sig ikke tilfreds.

- Den store fejl er, at de aldrig havde tilsyn med børnehjemmet. Der kom aldrig nogen fra kirken og besøgte os. De har svigtet ved deres totale fravær.

Forfatteren Frede Farmand blev som barn seksuelt misbrugt på børnehjemmet Aalykkegaarden i Odense