I det fynske folks tjeneste

Anklager: - Hele byen har jo været optaget af at finde ham

Det har langt fra været "en helt almindelig dag på kontoret" at være anklager i den meget omtalte brandstiftersag.

00:24

Fredag blev den 41-årige Johnny Christopher Butler dømt for at stå bag 11 brande. 

Og anklager Jacob Thaarup er glad for dommen på fem år, selv han havde krævet otte år. 

- Jeg er glad og tilfreds. Det var vigtigt for mig, at der blev placeret et ansvar og sat navn på den person, der har sat ild de mange steder.

Sagen har haft stor opmærksomhed i medierne. For gennem syv måneder hærgede en brandstifter dele af Odense. Og for mange har frygten for, hvor brandstifteren slog til næste gang, siddet dybt.

For eksempel var Bondestuens ejere bange for, at de var i brandstifterens søgelys efter Carlslund brændte ned. (Den 41-årige var ikke tiltalt for Carlslundbranden red.)

Læs også Bondestuens ejere havde frygtet det skulle ske

- Den har jo været helt usædvanlig. Det er jo en hel by, der har været optaget af de brande. Hvem stod bag, og hvornår kommer den næste brand, så der ikke noget at sige til, at der har været en stor offentlig interesse.

- Men den er jo også speciel, fordi vi i første omgang ikke har anet, hvem vi har skulle søge efter. Det har været som at lede efter en nål i en høstak. Det er jo et kæmpe efterforskningsarbejde, der ligger bag, at vi i dag kan stå og nu sætte navn på gerningsmanden, siger Jacob Thaarup til TV 2/FYN. 

02:11

Se hele interviewet med anklager Jacob Thaarup

Luk video

Jacob Thaarup vil nu nærlæse dommens præmisser, inden han tager stilling til en eventuel anke.

Læs også Politi frigiver video af formodet brandstifter