I det fynske folks tjeneste

Efterforskningsleder: Tingene er gået op i en højere enhed

Fyns Politi kan ikke komme nærmere ind på, hvad det præcis er, der har fældet brandstifteren, der nu bliver sigtet for mindst fire påsatte brande.

Først var det to, så blev det fire.

Fyns Politi anholdt torsdag aften en 41-årig mand fra Odense og sigtede ham for to påsatte brande ved Dyrup Kirke.

Fredag blev sigtelsen udvidet til også at omfatte ildspåsættelse af en dyreklinik og en cykelforretning i Dalum. 

Efterforskningsleder Henrik Justesen fortæller til TV 2/FYN, at anholdelsen kommer efter at efterforskningen i den seneste tid har givet en del spor, der pegede i samme retning.

- Der er noget efterforskning i de seneste uger, der er gået op i en højere enhed. Vi har set på nogle ting, kigget noget video igennem, vi havde et navn, som vi havde fundet internt blandt politiet, og det har så gjort, at vi på grundlag af alt det valgte at foretage en anholdelse i går, siger efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Hvad var det afgørende spor, der førte til anholdelsen?

- Det afgørende spor kan jeg ikke komme ind på i øjeblikket, for nu fremstiller vi i grundlovsforhør, og der vil det måske komme frem, hvilke spor, det er, men det bliver jo nok for lukkede døre, så det er begrænset, hvad jeg kan fortælle i den sammenhæng, siger Henrik Justesen.

Henrik Justesen kan altså ikke bekræfte, om det er fundet af den dunk, der netop blev fundet i forbindelse med branden ved Dyrup Kirke, der har fældet brandstifteren.

- Lige hvad det decideret er, det kan jeg ikke komme ind på, siger Henrik Justesen.

Fra den første brand og så indtil I foretager en anholdelse er der gået rigtig lang tid - hvorfor?

- Brande er meget svære at efterforske. Når vi kommer ind på et almindeligt gerningssted, så er der mange gange blod, knive og våben, patronhylstre og alt muligt andet. Når man kommer ud til en brand, så er alting mange gange sort, fordi det er brændt. det ødelægger mange af de spor, vi normalt bruger, siger Henrik Justesen.

01:37

Interview med efterforskningsleder Henrik Justesen, Fyns Politi

Luk video