Fyns Politi får stribevis af tip om påsatte brande

Selv om mange fynboer mener at have set noget, tyder intet på gennembrud i fynsk sag om påsatte brande.

Siden tirsdag har Fyns Politi modtaget op mod 15 henvendelser fra borgere, efter at man gik ud med nye oplysninger i en sag om en række påsatte brande, der har plaget Odense og omegn siden sommeren.

- Men der er umiddelbart ikke noget afgørende imellem, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

Den seneste ildspåsættelse skete mandag aften i forretningen Let-Køb på Ranunkelvænget i Dyrup. Her observerede et vidne, at en person kørte i området på en larmende knallert, og det, mener politiet, kan være vigtigt.

- Mange af de henvendelser, som vi har fået, går på knallerten. Men der er jo rigtig mange knallerter derude. Også mange, der larmer, siger Henrik Justesen.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at den samme gerningsmand kan stå bag den række af påsatte brande, som siden juni har hærget i og omkring Odense. Værdier for millioner af kroner er gået op i røg ved brandene.

Ud over Let-Køb har pyromanbrandene ramt Restaurant Carlslund, Odense Roklub, Dalum Skytteforening, en spejderhytte i Fruens Bøge samt OB's klubhus.

Ifølge Henrik Justesen er der flere lighedspunkter mellem brandene. Af hensyn til efterforskningen vil han ikke ud med yderligere detaljer. Men han fortæller, at et fællestræk er, at brandene er blevet anstiftet ved hjælp af benzin.

I forbindelse med mandagens brand i Let-Køb har politiet også ønsket henvendelser omkring en caféstol, som blev fundet på åstedet. Stolen hører ikke hjemme der og kan derfor være et vigtigt spor.