I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi: Vi håber, at nogen genkender ham

Fyns Politi har offentliggjort en video af en mand, der muligvis kan stå bag de mange brænde i Odense-området. De håber nu, at der er nogle borgere, som kan genkende manden.

00:57

 Fyns Politi har offentliggjort en video af formodet brandstifter i håb om, at der er nogen, som  kan genkende ham.

Politiet mener, at de har en grundig beskrivelse af manden, der kan betyde, at han kan være genkendelig.

- Vi mener, at folk har en mulighed for at genkende ham, og så er vi interesseret i at tale med ham, fordi det ikke er en, der har henvendt sig til os, fortæller Henrik Justesen, efterforskningsleder, Fyns Politi.

I forbindelse med branden ved Dyrup Kirke, Tranehøjen 1, 5250 Odense SV., fredag den 18. december 2015 kl. før kl. 23.33, har politiet fået en overvågningsvideo, som er optaget samme dag ved FKS-Hallen, Tranehøjen 5, 5250 Odense SV, der ligger tæt ved Dyrup Kirke.

Se videoen her

00:19 Luk video

 

På videoen ses en person i tidsrummet mellem kl. 22.00 og 23.00 gå rundt imellem træer og buske på en måde, som gør, at politiet finder ham interessant.

Personen beskrives således: 

Person,- antagelig mand,- iført mørk dynejakke m.hætte og blanke lynlåse på lommer og som jakkelukke, mørkt tørklæde for underansigtet, mørke bukser og mørke sko med hvid bred stribe på ydersiden,- muligvis mrk. ”Puma”. 
Pågældende bar en mørk rygsæk på ryggen. 

Fyns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke være sikre på, om det reelt set er brandstifteren, som kan ses på videon. Men der er flere grunde til, at de mistænker netop ham.

- For det første er han der på et tidspunkt, hvor det brænder i Dyrup Kirke. For det andet er det hele hans fremgangsmåde, som gør ham mistænkelig. Derfor vil vi gerne tale med ham, men vi kan ikke sige, at det er brandstifteren, der går rundt der, fortæller efterforskningslederen.

Politiet er meget interesseret i at få personen på optagelsen identificeret og afhørt til sagen og modtager derfor meget gerne henvendelser om, hvem personen er eller kan være. 
Henvendelse til Fyns Politi på telefon 114.

Ifølge efterforskningslederen skal folk især være opmærksomme på, om de kan genkende manden ud fra tøjet, eller om der er en speciel gangart, eller måden hvorpå han bevæger sig på, som måske kan gøre, at de genkender ham.

Se det fulde interview med efterforskningslederen her

 

03:49 Luk video