Påsat brand i roklub hærgede for op til 30 millioner

Odense Roklub blev i weekenden ramt af en påsat brand, som ødelagde 30 robåde til en værdi af millioner.

Der skete materielle skader for mellem 20 og 30 millioner kroner, da en brand natten til lørdag hærgede Odense Roklub på Kanalvej 160 i Odense.

Det fortæller vicepolitikommissær Carsten Mogensen fra Fyns Politi til Ritzau.

- Skaderne er ikke gjort endeligt op endnu, men det er den foreløbige udmelding, at der er skader for 20 måske 30 millioner kroner, siger han.

Ifølge Carsten Mogensen gælder beløbet alene skaderne på robådene, der befandt sig i klubben, da den begyndte at brænde.

Omkring 30 ud af klubbens 80 både er fuldstændig ødelagt. Kun cirka 10 af dem er sluppet helt uden skader fra flammerne, har Fyns Politi oplyst.

Selvom det umiddelbart efter branden var politiets formodning, at branden var påsat, kunne nærmere undersøgelser onsdag bekræfte, at det var den.

Carsten Mogensen vil ikke komme ind på, hvorfor man nu er helt overbevist om det.

Men politiet har tidligere meldt ud, at der blev fundet flere brandbare væsker og beholdere på stedet og formentlig også flere arnesteder, hvilket tydede på en påsat brand.

Der er endnu ingen mistænkte i sagen.

Lørdag stod det klart, at Danmarks VM- og OL-både ikke befandt sig i den brandhærgede roklub, hvorfor det ikke vil få betydning for Danmarks landsholdsroere. Fra Team Danmark lød det dog, at branden var et hårdt slag for talentmiljøet i Odense.