I det fynske folks tjeneste

Påsatte brande: 41-årig tiltalt

En 41-årig mand er tiltalt for 14 påsatte brande eller forsøg på brandstiftelse blandt andet mod Odense Roklub.

Skaderne blev opgjort til mere end 15 millioner kroner, da Odense Roklubs bygninger på Kanalvej i august sidste år brændte sammen med et større antal både.

De tekniske undersøgelser viste, at der flere steder var spor af brandbar væske. Branden var påsat.

Nu har anklagemyndigheden ved Fyns Politi rejst tiltale mod en 41-årig mand, som man mener står bag branden i roklubben og 13 andre tilfælde af brandstiftelse eller forsøg på brandstiftelse i Odense.

Manden blev anholdt i februar og i første omgang sigtet for at stå bag to brande i Dyrup Kirke.

Umiddelbart efter anholdelsen kom andre sigtelser til, og han blev i første omgang varetægtsfængsle på baggrund af fire sigtelser.

I marts tilstod manden så på baggrund af videoovervågningsmateriale, at han stod bag en brand i et klubhus tilhørende Dalum IF.

Anklagemyndigheden på Fyn har nu vurderet, at man vil forsøge at få manden dømt for sammenlagt 14 tilfælde af brandstiftelse eller forsøg herpå.

Sagen bliver behandlet ved Retten i Odense til december.

Her vil anklagemyndigheden muligvis kræve manden idømt en foranstaltning, fremgår det af sagens anklageskrift.

En foranstaltning kan komme på tale, hvis en dømt på grund af sin psykiske tilstand ikke kan idømmes en fængselsstraf. Det kan for eksempel være på grund af sindssyge eller mental retardering.

I sådanne tilfælde kan en foranstaltning for eksempel bestå i anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

En foranstaltningsdom kan også komme på tale i sager, hvor man har vurderet, at den dømte er så farlig, at man ønsker at holde ham eller hende indespærret på ubestemt tid - en såkaldt forvaringsdom.

Det fremgår dog ikke af sagens anklageskrift, hvilken form for foranstaltning anklagemyndigheden i givet fald vil gå efter.

I følge anklager Jacob Thorup fra Fyns Politi, så nægter den 41-årige sig skyldig i forholdene.

Opdateret torsdag klokken 22.00