I det fynske folks tjeneste

Uden både og klubhus: Vi håber de har fanget den rigtige

Odense Roklub er bombet tilbage til nul efter brand. Derfor er der også lettelse hos den tidligere formand i dag, hvor en mistænkt er sigtet.

00:22

Det er en tydelig lettet Carsten Utzon, der stiller op til interview ved Odense Roklub. Han var formand for klubben, da lokalerne brændte sidste år. Nu er han med i klubbens byggeudvalg og har mange gange spekuleret over, hvem der kunne finde på at sætte ild til roklubben.

- Det er noget, vi har snakket meget om i klubben. Det vil give en tryghed, hvis det er den rigtige.'

Klubben mistede 70 både i branden, og i dag er både klubhus og bådehal væk. Tilbage er en helt flad byggetomt, hvor der med tiden skal bygges nyt.

- Bare det at kigge på byggetomten her, så er det jo svært at glemme, hvad der skete.

 

Carsten Utzon betragter byggetomten.

 En bådehal skal bygges i de kommende måneder, og det er alfa og omega for klubbens medlemmer - pladsen til bådene. Derudover håber Carsten Utzon, at de snart kan påbegynde et nyt klubhus, men finansieringen er ikke på plads.

 

- Vi mangler stadig 3 millioner kroner, som vi knokler for at finde. Vi mener, vi har en god sag, så vi håber vi også kan lande den. 

I tiden siden branden har klubben nydt godt af stor velvilje fra mange af naboklubberne langs kanalen. Dermed har klubben kunnet fungere med både lokaleplads i andre klubhuse og lånte både.

Nu håber Carsten Utzon, at der kan blive sat punktum i brandsagerne.

- Både for os en masse andre klubber i Odense vil det have stor betydning, hvis den sag kan lukkes, så vi kan sove trygt igen.