I det fynske folks tjeneste

Video af formodet brandstifter gav konkrete navne

De offentliggjorte videoer af den formodede gerningsmand bag de mange brande i Odense har givet politiet konkrete navne at gå efter.

00:36

1 af 2

Fyns Politi offentliggjorde mandag en video af den person, der formodes at stå bag en lang række påsatte brande i Odense.

Siden er video og billeder blevet delt massivt på de sociale medier, hvilket har været med til at give politiet helt konkrete navne at gå efter i sagen.

- Vi har fået 10-11 henvendelser efter videoerne blev frigivet i går, heraf fem med konkrete navne på. Blandt dem er der enkelte gode bud, som vi undersøger i dag. Hvorvidt det fører til anholdelser, ved jeg ikke, siger Henrik Justesen, der er efterforskningsleder hos Fyns Politi.

 

02:28 Luk video

 

Henrik Justesen fortæller, at de mange konkrete henvendelser hjælper efterforskningen på vej, men om de navngivne personer allerede var i politiets søgelys eller om de har bragt dem nærmere en anholdelse, kan han ikke sige.

- Det er svært at sige. Nu undersøger vi de her henvendelser i dag og så må vi se, hvad det bringer. Om vi nærmer os, er der svært at sige, siger Henrik Justesen.

00:50

Se videoen af den formodede gerningsmand:

Luk video

 

Politiet beskriver personen på videoen således:

Person,- antagelig mand,- iført mørk dynejakke m.hætte og blanke lynlåse på lommer og som jakkelukke, mørkt tørklæde for underansigtet, mørke bukser og mørke sko med hvid bred stribe på ydersiden,- muligvis mrk. ”Puma”. 
Pågældende bar en mørk rygsæk på ryggen. 

Politiet er meget interesseret i at få personen på optagelsen identificeret og afhørt til sagen og modtager derfor meget gerne henvendelser om, hvem personen er eller kan være. 
Henvendelse til Fyns Politi på telefon 114.