Fyns Politi mangler folk: Fynsk folketingsmedlem kræver svar fra ministeren

Erling Bonnesen fra Venstre vil have tilført ressourcer og mandskab til Fyns Politi hurtigst muligt.

Ingen andre politikredse har i samme periode mistet flere medarbejdere. Tværtimod. En række andre politikredse har fået væsentligt flere medarbejdere. 

Det får det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) til at kræve svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S) i sagen. 

- Det er helt grotesk, at Fyns Politi mister betjente, mens andre politikredse får tilført flere, når Fyns Politi samtidig ikke kan løse sine opgaver. Det er utilfredsstillende, siger Erling Bonnesen til TV 2/Fyn. 

- Det er meget vigtigt, at borgernes tryghed sikres. Vi oplever jævnligt historier, hvor politiet ikke kan udføre sine opgaver. Derfor har jeg nu rejst sagen for justitsministeren med krav om, at der bliver gjort noget ved sagen, forklarer venstremanden. 

Kilde: Rigspolitiets HR-nøgletal fra august 2019  Grafik: Louise Koustrup

Mandskab på kort sigt

En række partier har - siden TV 2/Fyn tirsdag kunne offentliggøre det interne referat fra politiet - meldt ud, at de er klar til at give politiet flere ressourcer ved kommende politiforlig og uddanne flere politifolk.

Erling Bonnesen vil dog gerne have gjort noget ved problemet her og nu. 

- Vi skal på kort sigt have fokus på at få tilført flere politiressourcer på Fyn, så Fyns Politi også kan løse sine opgaver, siger Erling Bonnesen.

TV 2/Fyn har forsøgt at få en kommentar fra justitsministeren eller Socialdemokratiets retordfører, Jeppe Bruus.  

Se tirsdagens tv-indslag om mangel på mandskab hos Fyns Politi.  Katrine Greve / Allan Spangsberg

Spørgsmål til justitsministeren

Faldet er sket med Venstre ved regeringsmagten

Justitsministeren har siddet på sin post siden sommerens folketingsvalg, hvor Socialdemokratiet overtog magten fra Venstre og de andre regeringspartier.

I de fire år, Venstre sad i regering, faldt antallet af fynske betjente med 56? Hvordan forklarer du det?

- Det hænger sammen med, at da vi havde regeringsmagten, fik vi sat gang i at skulle have uddannet flere betjente, så man kunne få opgraderet over hele landet. Det, der er galt nu, er, at vi ser et fortsat fald af betjente på Fyn, mens vi ser et stigende antal betjente andre steder i landet. Der er et eller andet ude af kurs, siger Erling Bonnesen. 

Radikale Venstre: Er det nødvendigt med grænsekontrol?

Radikale Venstre, der er støtteparti til den nuværende regering, peger på, at en løsning kunne være, at ressourcerne i politiet skal prioriteres anderledes. 

- Det er en stærk opfordring til os politikere om, at politiets ressourcer skal prioriteres anderledes end symbolpolitikken, der har været de seneste mange år, siger retsordfører Kristian Hegaard (RV) til TV 2/Fyn. 

Hvad vil du gøre anderledes?

- Vi må se på, om det er vigtigt at have halvanden million timers grænsekontrol til ingen verdens nytte, siger Kristian Hegaard. 

TV 2/Fyn har i flere uger forsøgt at få tillidsfolk i Fyns Politi til at uddybe deres oplevelse af virkeligheden, som den kommer til udtryk i referatet. Men ingen af de betjente, TV 2/Fyn har talt med, har haft lyst til at stå frem.