I det fynske folks tjeneste

Presset politi på Fyn: Her er problemerne afdeling for afdeling

Få et overblik over, hvad repræsentanterne for de pressede afdelinger i Fyns Politi siger.

Der mangler i den grad betjente i Fyns Politi, fremgår det af et indtil nu hemmeligholdt referat fra et møde 3. maj i Politiforbundets afdeling. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

TV 2/Fyn er kommet i besiddelse af et internt referat fra et møde i Politiforbundets afdeling på Fyn den 3. maj. 

Herunder kan du læse uddrag af referatet, opdelt på hver enkelt afdeling. Klik på de enkelte felter for at læse, hvad der er blevet sagt på mødet.

Klik og læs, hvad der blev sagt på mødet i Fyns Politi

Foreningsformanden

“Vi er bekendt med, at personalesituationen i stort set alle afdelinger er voldsomt trængt. På holdene balancerer man omkring en faktor 2, og i alle afdelinger hober sagerne sig op.”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Færdselsafdelingen

“Der er rigtig mange, der har stillinger, der er placeret både i Forebyggelse og Færdslen og således tæller med begge steder. I alt fire personer har stillinger i Forebyggelse. Uklart om der er talmagi i dette over for de afdelinger, der definerer, hvor mange færdselsfolk og forebyggere vi skal være på Fyn.”

“Samtidig med at de bliver færre i afdelingen, har de fortsat samme sponsering til operativ patruljetjeneste.”

“Frustration over, at rockerne kører i klonede biler, og der ikke er ressourcer til at tage sig af det, idet de stjålne klonede biler efterfølgende bliver solgt til import, hvorved staten udbetaler registreringsafgift retur til de kriminelle.”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Operativt center

“Der er 12 mand tilbage i afdelingen og derfor ikke meget tid til at lave fremadrettet arbejde, da de skal være klar til at arbejde med konflikter i bandemiljøet.”

“...stor frustration over, at man nu skal køre patrulje i Vollsmose hen over sommerferien, pga. dårlig planlægning, og at man bliver sat til opgaver, som kræver beredskabskompetencer”

“Man skal værne om den faglighed, som kollegaerne har opnået, og ikke sætte dem til alle mulige andre opgaver, som de ikke har kompetencer til at bestride.”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indbrudsgruppen

“Lige nu er 5 ud af de 16 i afdelingen væk.”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Forebyggelse

“Tidligere kunne de assistere Vollsmose, når det kneb med at få enderne til at hænge sammen, men nu hvor næsten alle i forebyggelse er niveau 2-skytter, kan de ikke længere, og det er ærgerligt, og en problemstilling, der skal kigges på”

“De bliver lige nu ramt af de 14 punkter i nærhed- og tryghed-udspillet, som presser afdelingen maximalt.”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efterretnings- og analyseenheden:

“De er fire under den planlagte normering i afdelingen.”

“Der er p.t. ikke ressourcer til at analysere på indbrud”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vollsmose

“Der er p.t. ti kollegaer til rådighed, der kan køre patruljetjeneste i Vollsmose, hvilket også lægger et stort pres på dem.”

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Centralvisitationen

“Der ligger sager fra gulv til loft i afdelingen”

“Frustrationerne i afdelingen opstår oftest, når man ikke føler, at man betjener borgerne godt nok, idet sagerne bliver gamle hos dem, og man ikke kan fortælle, hvornår der sker noget i de enkelte sager.”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Økonomisk kriminalitet

“Afdelingen affolkes langsomt men sikkert.”

“Der er p.t. kun fem mand tilbage, der arbejder med økonomisk kriminalitet på fuld tid. Resten er udlånt, på barsel, i 18-mandsgruppe eller på nedsat tid. På papiret er der ti mand m/k.”

“Det er erfarne, der søger til SØIK, Rigspolitiet eller andre afdelinger ved Fyns Politi. Der kommer ingen erstatning for dem, der rejser.”

“Der er p.t. cirka 2.000 sager i afdelingen, enten på hylder eller hos kollegaerne. 1.410 i reolen, 348 ved medarbejdere, 349 ligger i driftscenteret. I alt 2.107 sager per 1. maj”

“I 2. halvår (af 2019, red.) er der krav om, at sigtelsesprocenten i efterforskningspakkerne er mindst 50. Dette bliver et stort problem, idet der ikke er mandskab i afdelingen til at løfte opgaven."

“De presses desuden af nogle fem år gamle skattesager, der skal arbejdes med for, at de ikke bliver forældet.”

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Udlændingeafdelingen

“Fyns Politi er meget presset på non-Schengen-kontrollerne. Der er bestemte målkrav, der skal opfyldes, og der skal sendes rapporter ind til rigspolitichefen om denne målopfyldelse. Det er helt skævt, at vi ikke lever op til lovgivningen på området, som er helt klar vedrørende disse non-Schengen-aftaler.”

Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Kan du ikke læse grafikken, så klik her. 

 

Ved du noget?

Har du tip til historien om Fyns Politi, kan du kontakte journalist Allan Spangsberg fra TV 2/Fyn på alsp@tv2fyn.dk eller telefonnummer 24 79 50 46.  

TV 2/Fyn har i flere uger forsøgt at få tillidsfolk i Fyns Politi til at uddybe deres oplevelse af virkeligheden, som den kommer til udtryk i referatet. Men ingen af de betjente, TV 2/Fyn har talt med, har haft lyst til at stå frem. 

Læs også Fynske betjente i råb om hjælp: - Alle afdelinger er voldsomt trængte