Facebook-brugere: Jordemødrene gør det fantastisk

Tirsdag fortalte TV 2/FYN, at forholdene for jordemødrene på OUH er kritisable. Det har fået mange til at reagere på Facebook. Nogle er bekymrede over forholdene, men mange roser også jordemødrenes arbejde.

Der er travlt på fødeafdelingen i Odense. Meget travlt. Det fastslår en rapport, som Arbejdstilsynet har udarbejdet efter to besøg på OUH’s Afdeling D i december. En rapport, som TV 2/FYN har fået aktindsigt i. 

De sidste to dage har vi her på TV 2/FYN fortalt, hvordan Arbejdstilsynet har interviewet et udsnit af jordemødrene, arbejdsmiljørepræsentanter, ledende medarbejdere og afdelingens ledelse, hvor de oplyser, at de føler sig meget slidte og udkørte, og at de har oplevet kolleger, der græder på grund af det store arbejdspres. Derudover følger et forældet alarmsystem på fødeafdelingen på OUH, som truer sikkerheden for patienterne. 

Det har fået Facebook-brugere til at reagere med kommentarer, hvor ord som 'synd', 'tarveligt' og 'sørgeligt' præger tonen.

 

 

Men der er også rigtig mange, der roser jordemødrenes egentlige arbejde - nemlig at sikre den gode fødsel. 

 

Selvom arbejdet på fødeafdelingen roses af de fynske Facebook-brugere, er der håb om, at arbejdsforholdene bliver bedre.