Politi: Det her er ikke planlagt over en kop kaffe

Politiet er stadig på stedet, hvor flere personer natten til tirsdag begik rambuktyveri - og den foreløbige konklusion er klar: Tyveriet er nøje planlagt.

Ukendte gerningsmænd bragede natten til tirsdag en stor gummiged gennem facaden på Danske Bank i Ringe og bakkede herefter maskinen direkte ind i caféen, der ligger over for. Herefter hev de en pengeautomat op på en medbragt trailer - og stak af i ukendt retning.

Men tyveriet var planlagt på flere måder. Politiet fandt nemlig sømmåtter med partisansøm på flere af indfaldsvejene til Ringe.

- Det siger noget om, at der har været en vis planlægning bag. Det her er ikke noget, der er blevet aftalt over en halv time over en kop kaffe. Det er noget, man har planlagt over et stykke tid - og det tyder på, at det nok ikke er førstegangskriminelle, siger Asbjørn Høy Larsen, der er indsatsleder hos Fyns Politi.

Politiet er sparsomme med oplysningerne, men ved, at der er tale om flere gerningsmænd, og at det er nogen, der har forstand på at styre en gummiged.

Politiet er færdige med at indsamle spor på stedet, men de og hjemmeværnet er stadig til stede og har afspærret området, indtil bygningen er sikret. De 11 beboere, der blev evakueret kan dog efter al sandsynlighed vende tilbage til deres hjem i aften.