Vidne: Jeg troede, bygningen faldt fra hinanden

Chokket fra nattens begivenheder sidder stadig i kroppen hos beboere og cafegæster i Ringe, der mandag nat var vidne til det voldsomme rambuktyveri mod Danske Bank på Algade.

- Det har været virkelig voldsomt. Det var et chok - sådan et stort brag midt om natten. Jeg troede virkelig, at bygningen ville falde fra hinanden, siger Ricki Sinani, der er beboer på gaden, hvor flere mænd valgte at begå rambuktyveri.

Det var ikke blot Danske Bank, der blev smadret af gummigeden. Cafe Wessel, der ligger over for fik også noget af et chok, da maskinen skulle bakke ud af banken.

- Vi fik den vanvittige oplevelse, at der bakker en gummiged ind gennem facaden, lige inden vi går hjem, så det kom til at tage lidt længere tid, siger Jeppe Valentin, cafeejer, Cafe Wessel.

Jeg troede virkelig, at bygningen ville falde fra hinanden.

Han og gæsterne fik kontaktet politiet - og filmede med mobiltelefon det, der skete på gaden lige for øjnene af dem.

 

 

 

- Vi tænker rent praktisk og prøver at få samlet information til politiet. Vi prøver at bevare roen uden at gøre noget dumt. Det var ret skræmmende, siger Jeppe Valentin.

11 beboere blev evakueret fra ejendommen, hvor banken ligger - på grund af nedstyrtningsfare. Men politiet vurderer nu, at de kan vende hjem til deres lejligheder i aften.