14.200 kasserede AstraZeneca-vacciner: Andre lande tager gerne imod

Efter man har valgt at stoppe med at bruge AstraZeneca-vaccinen, har Region Syddanmark omkring 14.200 vacciner, som ikke skal bruges.

Opdatering
Clock14. apr 2021, kl. 16:21
På pressemødet afholdt af Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen onsdag eftermiddag, meldte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm ud, at de mere end 200.000 vacciner skal bruges. Og det oplyses blandt andet af Sveriges vaccinekoordinator, Richard Bergstrøm, at mange lande gerne overtager de danske doser af AstraZenecas vaccine.

AstraZeneca-vaccinen fjernes fra vaccinationsprogrammet i Danmark. Det bekræfter Sundhedsstyrelsen på et pressemøde. Danmark er det første land til at droppe vaccinen helt.

Region Syddanmark har en stor mængde af den udgåeede vaccine liggende.

Omkring 14.200 doser råder man over, oplyses det fra Region Syddanmark.

Man var ellers gået i gang med at vaccinere personer i regionen med AstraZeneca, men 11. marts blev vaccinationerne med AstraZeneca sat på pause, og nu er der altså stoppet helt for dem.

Det valg har man taget, fordi man oplevede, at personer, der havde fået vaccinen, fik alvorlige blodpropper.

Melder ikke ud endnu

Selvom man på daværende tidspunkt ikke kunne koble vaccine og blodpropper, besluttede man, at de europæiske lægemiddelmyndigheder skulle undersøge sagen.

I Region Syddanmark findes der patienter, som har fået det første stik med AstraZeneca-vaccinen, men som mangler det andet.

Det er først efter andets stik, at vaccinen giver den fulde effekt.

I Region Syddanmark venter man med at melde noget ud om den nuværende situation, indtil der har været afholdt pressemøde klokken 14 onsdag eftermiddag.

Pressemødet holdes af Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, som skal fortælle om, hvorfor man dropper AstraZeneca-vaccinen.

Nu hvor man har valgt at droppe AstraZeneca-vaccinen, skriver TV 2, at det generelle vaccinationsprogram bliver forsinket.

En situation, der vil blive meldt ud om senere, skriver de.