I det fynske folks tjeneste

3F: Nej tak til sygeplejersker i ambulancer

Manglen på ambulancereddere har fået Regionens politikere til at overveje, om redderne kan erstattes af sygeplejersker på nogle af kørslerne. Nej tak - lyder det fra 3F.

Ifølge reddernes fagforening, 3F, er det en rigtig dårlig idé. Det skriver 3F i et høringssvar til Sundheds- og Ældreministeriet, der er ved at revidere den lov, der kan åbne for at lukke sygeplejerskerne ind i ambulancerne.

 - De er jo ikke uddannet til lige netop det her. Det vil jo svare til, at man satte andre til at udføre politiopgaver, siger formand for Transportgruppen i 3F Jan Villadsen til DR Fyn.

Hvis anæstesisygeplejerskerne skal ud i ambulancerne, så er planen kun at bruge dem til at overføre patienter og ikke til akutte udrykninger. De ambulancer vil i givet fald være hvide og altså adskille sig synligt fra de andre ambulancer.

- Ændringen vil ødelægge fleksibiliteten. Enhver kan sige sig selv, at det system bliver for stift, siger Jan Villadsen.

 Politikerne i Region Syddanmarks præhospitale udvalg skal i dag afgøre, om regionen skal arbejde videre med ideen om at erstatte reddere med anæstesisygeplejersker.