I det fynske folks tjeneste

Åbent OUH: Se byggeriet af fremtidens sygehus

Region Syddanmark inviterer til åbent hus på fire af regionens mange sygehusbyggerier i Odense, Aabenraa, Esbjerg og Vejle.

00:28

Søndag kunne interesserede borgere blandt andet se byggepladsen til Nyt-OUH, der er et af de steder hvor Region Syddanmark holdt åbent sygehus. Video: Jakob Risbro

Nyt OUH-byggepladsen, der er en af Danmarks største, åbnede i dag for offentligheden. Byggepladsen på Nyt-OUH er et af de fire steder, region Syddanmark søndag viser frem.

Og interessen for at se byggepladsen har været stor. Åbent sygehus begyndte klokken 10 søndag, og allerede inden for de første tre timer havde omkring 700 nysgerrige borgere fundet ved til byggepladsen ved Nyt-OUH.

Sygehusbyggerier for milliarder

Region Syddanmark udvider og bygger nye sygehuse for milliarder i disse år. Det drejer sig både om bygninger, som er taget i brug, nemlig de to psykiatriske afdelinger i Aabenraa og Vejle, et byggeri der er i gang lige nu i Esbjerg og så det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH, der bliver landets største helt nybyggede sygehus. 

Læs også Region: Nyt OUH går ind i ny, spændende fase

Ved de fire arrangementer er der en lang række aktiviteter, som henvender sig til børn og voksne. Regionsrådspolitikerne byder ved alle arrangementerne deltagerne på kaffe og kage, så der er mulighed for at få en snak om sygehusbyggeri.

- Der er tænkt rigtigt meget nyt ind i den måde, vi bygger sygehuse på i dag i forhold til for blot få år siden. På mange felter betyder det et kvantespring i den behandling, vi kan tilbyde vores patienter, og den måde, patienterne oplever sygehusene på, siger Formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen(S), der har med sygehusbyggerierne at gøre.

Del af en landsdækkende kampagne

De fire syddanske åbent hus-arrangementer er led i en landsdækkende kampagne ”Vi bygger for livet”. Kampagnen skal sætte fokus på de mange nye sygehusbyggerier rundt omkring i Danmark.

Læs mere om kampagnen her