I det fynske folks tjeneste

Afstemning: Sig navnet "Ambulance Syd"

De ansatte og TV 2/FYNs læsere er enige og peger på det samme navn til regionens nye ambulancetjeneste. Navnet besluttes af politikerne i dag.

Efter en afstemning blandt de ansatte i Region Syddanmarks nye ambulancetjeneste er "Ambulance Syd" favorit som navn for ambulancetjenesten. Det skriver Beredskabsinfo.dk.

Lidt under halvdelen, 46,3 procent, af medarbejderne fra det tidligere BIOS foretrækker nemlig "Ambulance Syd" som navn for deres arbejdsplads.

Enighed med TV 2/FYNs læsere

Det er det samme valg, som TV 2/FYNs læsere giver udtryk for en i læserafstemning. Her har 47 procent af knap 1000 afgivne stemmer også valgt "Ambulance Syd".

Faktisk er de ansatte i Region Syddanmarks nye ambulancetjeneste og TV 2/FYNs læsere nærmest enige og henviser navneforslaget "Syddansk Ambulance" til andenpladsen med henholdsvis 37,5 procent og 38 procent af stemmerne.

Enighed er der også i helt at afvise "Rescue Syd". Her er fordelingen henholdsvis 16,2 procent og 15 procent.

Uenighed med politikerne

Det var politikerne i regionens præhospitale udvalg, som bad om medarbejdernes holdning til et andet navn end BIOS. Nu er det så op til regionen, om de vil følge medarbejderne.
Om de gør det, kan der herske tvivl om, når navnet besluttes i dag. Politikernes favorit er nemlig "Rescue Syd" ...