I det fynske folks tjeneste

Bios mangler fortsat reddere

Bios' direktør Morten Hansen forudser ifølge Jydske Vestkysten, at man efter nytår står over for lige så store udfordringer som ved driftstart 1. sep.

- Vi må erkende, at vi ved årsskiftet i driftssammenhæng er omkring 70 til 80 reddere under idealet, og at vi i antallet af ansættelser ligger knapt 50 mand under, siger Morten Hansen, administrerende direktør hos Bios, til Jydske Vestkysten.

Her ved indgangen til det nye år mangler ambulanceselskabet Bios fortsat reddere. Selskabet har ellers tidligere meldt ud, at idealbemandingen ville være nået ved årets udgang. Men Bios er stadig 70 til 80 reddere under idealet, og knapt 50 mand under i antallet af ansættelser. 

Det fortæller Morten Hansen, administrerende direktør hos Bios, til Jydske Vestkysten.

- Vi har 467 reddere i drift fra 1. januar. Det er 20 mand mindre per dag, end vi havde regnet med ud fra en døgnvagtsform, hvor redderne kører hver fjerde dag. Det er rigtig mange medarbejdere, og der er ingen tvivl om, at det vil udfordre os. Jeg tror, vi får en udfordring, der er lige så stor, som den vi så 1. september i år, fordi der med bodssystemet træder nogle andre forudsætninger i kraft, fortæller han til avisen.

Dermed har Bios altså ikke nået den tidligere satte målsætning.

- Vi ville gerne have været helt i mål, men faktum er, at vi ikke kan opfinde reddere, siger Morten Hansen og forklarer, at Bios vil gøre, hvad selskabet kan for at uddanne nok reddere.