I det fynske folks tjeneste

Dannebrog i regionsrådssalen

Regionsrådet i Region Syddanmark vedtog mandag, at der fremover skal være et Dannebrogsflag i regionsrådssalen. Et stort flertal af regionsrådet bakkede op om forslaget.

Dannebrog ophængt over formandsstolen i Folketinget på åbningsdagen 4. oktober 2016. Nu kommer det også op i regionsrådssalen. Foto: Thomas Lekfeldt Scanpix

Fra næste år bliver Dannebrog fast inventar til møder i regionsrådet i Region Syddanmark. Et stort flertal i rådet valgte mandag at stemme for et forslag fra Dansk Folkeparti om, at der ved møder i regionsrådssalen er en Dannebrogsfane.

Forslaget fra Dansk Folkeparti blev vedtaget med 26 stemmer, to undlod at stemme og 13 stemte imod, og Thies Mathiasen fra Dansk Folkeparti, der står bag forslaget, er glad for, at Dannebrog nu er på vej ind i regionsrådssalen.

- Vi har foreslået at få Dannebrog ind i regionsrådssalen, fordi vi mener, at der, hvor de store beslutninger bliver taget, der er det på sin plads, at man har et nationalsymbol, og der er ikke noget bedre nationalsymbol end Dannebrog. Det symboliserer demokrati, samhørighed og egentlig også kongehus, og derfor synes vi, at det er på sin plads, at man på de demokratiske "legepladser" har et Dannebrog, der vajer over demokratiet, forklarer Thies Mathiasen, Dansk Folkeparti

Læs også Rød blok erkender nederlag i Region Syddanmark

Dannebrog i byråd og Folketing

Tidligere har Dansk Folkeparti også foreslået, at der skulle være et Dannebrogsflag i Folketingssalen og i starten af november besluttede et flertal i Odense Byråd at følge et forslag fra Dansk Folkeparti om, at der fremover også skal være et Dannebrog i byrådssalen i Odense.

Danmarkssamfundet har ifølge Thies Mathiasen, Dansk Folkeparti, spurgt regionsrådet, om det vil have en fane, og det er det tilbud, som regionsrådet takker ja til nu. Thies Mathiasen forventer, at Danmarkssamfundet overrækker den nye fane til regionsrådet den 15. juni 2018. 15. juni er også kendt som Valdemarsdag, hvor man markerer legenden om at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 i Tallin. 

Næstformand i regionsrådet, Poul-Erik Svendsen, Soc.dem. finder det besynderligt, at der overhovedet skulle stemmes om spørgsmålet, da han mener, at det egentlig bare skulle være et spørgsmål, som regionsrådsformanden skulle tage stilling til.

- Jeg synes, det er sølle, at man overhovedet skal have en afstemning. Hvis formanden synes, at der skal være et Dannebrog i salen, så skal formanden bare beslutte det, siger Poul-Erik Svendsen, Soc.dem.