Din friværdi er steget

Ny landsdækkende undersøgelse viser opsving på boligmarkedet i Region Syddanmark.

Hvis du går med tanker om at sælge din bolig, så er der gode nyheder. Din friværdi bliver nemlig mere værd ifølge en landsdækkende undersøgelse. De netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser et opsving på boligmarkedet i Region Syddanmark. Noget tyder på at Region Syddanmark nu er ved at koble sig på det opsving, der har gjort sig gældende i særligt hovedstaden siden 2009. 

 

I 2014 var der nemlig positiv økonomisk vækst i alle landets regioner for første gang siden 2006.

Hos Nykredit mener man, at det kandiderer til årets bedste økonomiske nyhed og mener at forklaringen skal findes

i den konjunkturfølsomme industri, der er rigt præsenteret i yderområderne og som har oplevet fremgang i løbet af 2014. Dertil kommer, at privatforbruget har vist moderat fremgang igennem 2014, hvilket også gavner områderne uden for de store byer. Dertil kommer, at boligpriserne nu stiger i et klart flertal af landets 98 kommuner.

 

Det hører dog fortsat med til historien, at hovedstaden er langt foran i opsvinget. Således har hovedstaden befundet sig i et reelt økonomisk opsving siden 2009, mens eksempelvisRegion Syddanmark kun så småt er ved at grave sig fri af vækstkrisen. Forklaringen er her, at væksten over de seneste år særligt har fundet sted inden for servicesektoren, hvor hovedstaden er stærkt repræsenteret.

 

Hovedstaden vil fortsat ligge i front

Det store spørgsmål er selvsagt, om opsvinget er kommet for at blive i alle landets regioner. Det mener man hos Nykredit, at der er meget, der tyder på.

Der er udsigt til at opsvinget igen tager fart i 2016, hvor særligt privatforbruget kommer til at drive fremgangen. Dertil kommer, at der ligeledes er udsigt til fortsat vækst i særligt Tyskland. Det gavner særligt industrien i yderområderne af Fyn, der afsætter mange af deres produkter i netop Tyskland.

 

Dog mener man i Nykredit, at hovedstaden og landets øvrige store byer forsat vil ligge i front. Den økonomiske vækst i hovedstaden og de større byer vil nyde godt af en fortsat positiv befolkningstilvækst, mens der omvendt er en fraflytning fra store dele af yderområderne. Dertil kommer, at servicesektoren og medicinalindustrien, der er rigtigt repræsenteret i omkring hovedstaden, er der hvor opsvinget for alvor har fat i øjeblikket.