I det fynske folks tjeneste

Endnu et chefskifte: Region Syddanmark-direktør holdt syv måneder

Koncerndirektøren i Region Syddanmark tiltrådte 1. maj: Nu har han sagt ja til et nyt job.

Jens Winther Jensen skal fra 1. februar være direktør for Regionernes Kliniske Kvaliltetsudviklingsprogram. Foto: Linda Kastrup / Scanpix

Hele topledelsen i Region Syddanmark er allerede skiftet ud, og nu rejser endnu en topchef.

Nu er det koncerndirektøren i Region Syddanmark Jens Winther Jensen, der skifter job. Han tiltrådte stillingen den 1. maj 2016, men har valgt at i stedet blive direktør for Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP). Det betyder, at han forlader Region Syddanmark med udgangen af januar.

Regionsdirektør Jane Kraglund beklager, at Jens Winther Jensen nu forlader Region Syddanmark:

- Men sådan er spillereglerne jo. Der vil altid være rift om kompetente og innovative folk som Jens. Derfor vil jeg også gerne kvittere for det gode samarbejde, som jeg og den øvrige direktion har haft med Jens. Han er kommet til Syddanmark med stort engagement og idérigdom, siger hun.

Kom fra Nordjylland
Den 47-årige Jens Winther Jensen kom til Region Syddanmark efter senest at have været sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland. I Syddanmark har han ud over de tværgående opgaver inden for koncerndirektionen stået i spidsen for Region Syddanmarks udvikling inden for kvalitet, forskning, innovation, patientsikkerhed og specialeplanlægning.

Læs også Regionsvalg: Stephanie Lose fortsætter som spidskandidat

I sit nye job i RKKP skal Jens Winther Jensen forsøge at sikre, at det store potentiale for kvalitetsudvikling, baseret på fagligt ledede kliniske kvalitetsdatabaser, udnyttes optimalt.

-Region Syddanmark er en fantastisk organisation med en masse dedikerede medarbejdere. På trods heraf er dette en mulighed, jeg ikke kunne lade gå fra mig. Jeg skal stå i spidsen for arbejdet med at udvikle de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser såvel klinisk, ledelsesmæssigt som forskningsmæssigt. RKKP skal spille en væsentlig rolle i sundhedsvæsenets nye kvalitetsprogram hen imod en datadrevet og lærende tilgang til kvalitetsudvikling, siger koncerndirektør Jens Winther Jensen.

Ærgerlig Lose
Regionsrådsformand Stephanie Lose ærgrer sig over Jens Winther Jensens valg.

- Det er altid ærgerligt, når dygtige folk forlader regionen. Jens Winther Jensen har lige fra sin start i Region Syddanmark bidraget positivt, udfordret os og tilført vigtige indspark til udviklingen af regionen og det syddanske sundhedsvæsen. Jeg er ked af, at jeg og resten af regionsrådet ikke får mulighed for at fortsætte samarbejdet med Jens, siger Stephanie Lose.

Fik 1,2 million i fratrædelse i foråret
Da Jens Winther Jensen stoppede som direktør i Region Nordjylland 1. marts i år, fik han 1,2 millioner kroner i fratrædelse - to måneder før han tiltrådte i Region Syddanmark. I de to måneder arbejdede han blandt andet som konsulent for sin tidligere arbejdsplads, Region Nordjylland. Han var ansat på en åremålskontrakt, der udløb, og han blev altså ikke fyret eller sagde op. Fratrædelsesbeløbet er en del af lønpakken ved de regionale åremålsansættelser, men det er en praksis, der tidligere har rejst kritik fra eksperter i Offentlig forvaltning.

- Der er ikke noget juridisk galt i det, men når man så tiltræder tilsvarende stilling et andet sted, så har man jo ikke brug for at blive forsøget i den periode. Dermed støder det let mod de normsystemer, vi har i det danske samfund, sagde Henning Jørgensen, professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet til TV 2 NORD i april.

I forbindelse med det aktuelle jobskifte bliver der ikke udbetalt nogen fratrædelsesgodgørelse.

- Han får ingenting. Han har bare sagt op på helt normal vis, siger regionsdirektør Jane Kraglund til TV 2/FYN.