Frikendt i sygehus-sag: Carl Holst er glad

Carl Holst, Bo Libergren og Poul-Erik Svendsen handlede korrekt i udbudssag om sygehusbyggeri. Det konkluderer Region Syddanmark.

Der blev handlet helt korrekt af den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) og to andre regionsrådspolitikere i Region Syddanmark i en udbudssag om et sygehusbyggeri i regionen.

Det konkluderer Region Syddanmark i et udkast til en udtalelse om forløbet, som Statsforvaltningen har bedt om. Det skriver DR Syd.
Sagen handler om, at Carl Holst i 2013 var med til at sende en kontrakt på 934 millioner kroner på et nyt psykiatrisk hospital i Vejle i privat udbud.
Vinderen af udbuddet var et konsortium, som pensionsselskabet PKA er en del af.

På det tidspunkt var Carl Holst både formand for Region Syddanmark og medlem af bestyrelsen i PKA. Også regionsrådsmedlemmerne Poul Erik Svendsen (S) og Bo Liebergren (V) havde poster i PKA på samme tidspunkt.

Men regionens konklusion er, at Carl Holst og kollegerne har handlet efter bogen. Det fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Carl Holst, Bo Libergren og Poul-Erik Svendsen var inhabile, da regionsrådet skulle beslutte, hvem der vandt retten til at bygge det her sygehus. Derfor erklærede de sig også inhabile, så det er, som det skal være, siger hun til DR Syd.

Eksperter har sået tvivl om, hvorvidt de tre politikere burde have erklæret, at der kunne være en interessekonflikt, før beslutningen om at sende sygehusbyggeriet i udbud blev truffet.

Men det finder regionen ikke hold i, siger Stephanie Lose.

Carl Holst har tidligere afvist kritikken, og han er glad for, at sagen nu bliver undersøgt, siger han til DR Syd.

Onsdag skal forretningsudvalget i Region Syddanmark tage endelig stilling til regionens konklusion i sagen. Herefter vil sagen blive undersøgt videre af Statsforvaltningen.

- Jeg er glad for, at Statsforvaltningen gik ind i sagen. Der var fra forskellig side rejst tvivl om, hvorvidt jeg havde været inhabil. Det er vigtigt at få det afdækket, siger Carl Holst.

Carl Holst påpeger, at han som regionsrådsformand fulgte administrationens indstilling.

- På den baggrund afventer jeg nu Statsforvaltningens afgørelse, siger Carl Holst.

Spørgsmål: - Så du føler dig renset?

- Det vigtigste for mig har ikke været en følelse af at blive renset. Det vigtigste har været at få afdækket sagen. Det får vi nu med Statsforvaltningen, siger Carl Holst.

Carl Holst blev forsvarsminister efter sin tid som formand i regionen. En række uheldige sager klæbede sig dog til ham. Det førte til, at han forlod ministerposten efter blot tre måneder.