I det fynske folks tjeneste

Hård FOA-kritik: Reddernes fællestillidsmand trækker sig i protest

FOA arbejder ikke for redderne, mener Christian Stigaard. Han stopper derfor øjeblikkeligt som fællestillidsrepræsentant.

00:50

Christian Stigaard trækker sig som fællestillidsrepræsentant. Foto: Privatfoto

Ambulanceredderne i Region Syddanmark står lige nu uden fællestillidsrepræsentant. Foto: Scanpix / Claus Fisker

1 af 3

Ambulanceredderne i Region Syddanmark forhandler i øjeblikket med Region Syddanmark og FOA om en tilpasning til den nuværende overenskomst. Men efter mere end to måneders tovtrækkeri giver reddernes fællestillidsrepræsentant nu op. Christian Stigaard er med øjeblikkelig virkning stoppet.

- Det her forløb har vist, at FOA fuldstændig kører de her forhandlinger med Region Syddanmark uden overhovedet at lytte til os reddere. Og når jeg alligevel er blevet placeret på sidelinjen uden indflydelse, så gider jeg ikke mere. Man skal bruge sit krudt, dér hvor man kan gøre en forskel, og de sidste par måneder har vist, at det ikke er muligt i denne situation, siger Christian Stigaard til TV 2/Fyn.

Hos FOA er man dog uforstående over for Christian Stigaards kritik.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at han har oplevet processen og diskussionen sådan. Jeg har været i tæt kontakt med Christian (Stigaard) under hele forløbet siden Bios blev erklæret konkurs og frem til nu. Han har deltaget i alle forhandlinger om vilkår for en overenskomst . Vi har givet løbende orienteringer til tillidsmænd. Men det er selvfølgelig ikke nemt, når der kommer en ny arbejdsgiver. Vi er ikke færdige og er ikke kommet i mål endnu. Der er stadig knaster, der skal høvles ned. Så jeg er uforstående over for kritikken, fortæller sektorformand i FOA Reiner Burgwald. 

Læs også Nyt tøj og ny overenskomst - men stadig for få reddere

Christian Stigaard forlader posten som fællestillidsrepræsentant med en regulær svada til FOA.

- FOA har kun ét formål med regionens hjemtagelse af ambulancetjenesten, og det er at vise, at de kan levere en billig overenskomst, så andre regioner i fremtiden også vil overveje at hjemtage ambulancekørslen. Forhandlingerne har vist, at FOA er en regulær gavebod til Region Syddanmark, uden at vi har fået noget som helst den anden vej.

Vil arbejde for en brancheoverenskomst
Den nu tidligere tællestillidsrepræsentant mener, at mange af problemer med de forskellige overenskomster kunne kommes til livs, hvis redderne på tværs af regioner i fremtiden kunne have én fælles overenskomst.

- Det er et problem, at vi som reddergruppe har fem-seks forskellige overenskomster. Der kommer ikke noget godt ud af det, og fagforeningerne har skabt en usund konkurrence, som ikke er til fordel for os reddere. Derfor vil jeg hellere bruge min tid på at arbejde for en brancheoverenskomst, så vilkårene er ens - uanset om du arbejder i Nordjylland, hovedstaden eller i Syddanmark.

Christian Stigaard fortsætter som lokal tillidsmand i Billund.

Fakta:

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund med godt 186.000 medlemmer fordelt på 39 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner.
Efter BIOS' konkurs og Regions Syddanmarks hjemtagelse af ambulancedriften skal redderne overgå fra 3F-overenskomst til FOA-overenskomst.
Det er i protest mod forløbet med udarbejdelsen af den nye overenskomst, Christian Stigaard nu har trukket sig.