I det fynske folks tjeneste

Hjemmeværnsfolk slås om plads ved grænsen

I alt 100 mand skal chefen for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland stille med for at aflaste politiet med opgaver ved den midlertidige grænsekontrol.

Meget snart skal 100 hjemmeværnsfolk aflaste politiet ved den midlertidige grænsekontrol. Derfor er rekrutteringen i fuld gang, blandt andet med orienteringsmøder rundt om i landet.

Torsdag var der møde i Fredericia, og her dukkede over 100 hjemmeværnsfolk op, som ville høre mere om muligheden for at få del i opgaven.

Chef for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, Flemming Agerskov, er ikke overrasket over det store fremmøde.

- Det er ikke et problem normalt at få frivillige hjemmeværnsfolk til at møde op, og høre hvad det drejer sig om, og så går de ellers bare i gang, siger han til DR Trekanten.

Hjemmeværnsfolkene skal blandt andet hjælpe med at undersøge biler, kontrollere papirer og rejsedokumenter og transportere asylansøgere.

Flemming Agerskov kan sagtens forstå, at det er en populær opgave, fordi den er lidt anderledes end det, hjemmeværnsfolk ellers arbejder med. 

Og hjemmeværnschefen glæder sig over, at der er flere interesserede, end der er brug for.

- Der er mange krav, og så skal der også være nogle, der kan komme ind, når nu andre springer fra. Så der skal være noget at sortere fra i, det er klart, siger han.

De første hjemmeværnsfolk skal være klar ved grænsen allerede fra den 13. juni.