I det fynske folks tjeneste

Hvor mange i regionen tjener mere end én million? Det vil Villy vide

I alle landets regioner får 3.543 ansatte mindst en million kroner om året i løn.

Villy Søvndal er ikke selv medlem af regionsrådet, men det forhindrer ham ikke i at stille spørgsmål. Foto: Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv

Villy Søvndal, spidskandidat for SF til efterårets valg til Region Syddanmark, vil vide, hvor mange der på Region Syddanmarks lønningsliste tjener over én million kroner om året.

Det skriver han i en pressemeddelelse. Spørgsmålet er dukket op efter tal fra Social- og Indenrigsministeriet har vist, at antallet af ansatte i regionerne, der inklusive pension og tillæg tjener mere end en million om året, i perioden 2007 til 2015 er steget med 40 procent til 3.543.

- Jeg synes, det er bekymrende, at cheflønningerne stiger så kraftigt i regionerne i en tid, hvor der er rigtig god brug for pengene til bl.a. sygehusene, skriver Villy Søvndal i pressemeddelelsen.

Villy Søvndal kan forvente at få svar mandag klokken 15.00. Her bliver spørgsmålet stillet og besvares som det første punkt på regionsrådets møde i regionshuset i Vejle.

- Jeg ønsker at få oplyst, hvordan tallene i Region Syddanmark ser ud i forhold til resten af landet. Jeg ønsker regionsrådets vurdering af tallene, og endelig ønsker jeg at vide, at hvis regionens melding er, at det har taget overhånd med høje lønninger til chefer, hvad regionsrådet ønsker at gøre ved det.

Læs også Comeback: Villy Søvndal slugte stemmer