Ingen erstatningssag: Carl Holst er glad

Region Syddanmark har droppet at rejse sag imod Carl Holst, men næstformand i regionen mener stadig, at Carl Holst handlede umoralsk.

Onsdag besluttede et flertal i forretningsudvalget i Region Syddanmark at droppe en eventuel erstatningssag mod den tidligere regionsformand Carl Holst for misbrug af skattekroner.

Det er Carl Holst glad for. Mest fordi det betyder, at sagen nu er afsluttet.

- Jeg har selvfølgelig syntes, det var ærgerligt, at jeg gang på gang fik at vide: Vi kommer efter dig, - men fik ikke at vide, hvad vi kommer efter dig med. Nu har jeg fået at vide, at de slet ikke kommer, siger han. 

Intet juridisk belæg

Det er Region Syddanmarks egne jurister, der har vurderet, at det bliver vanskeligt at vinde en erstatningssag mod Carl Holst. 

Vurderingen kommer efter, at Sydøstjyllands Politi og Rigsadvokaten for fem uger fastslog, at der ikke var grundlag for at indlede en straffesag mod Carl Holst for påstået embedsmisbrug og mandatsvig. Derefter ville regionspolitikere fra Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti selv rejse en erstatningssag mod Carl Holst for at få ham til at betale 100.000 kroner tilbage til regionen. 

Men Regionens egne jurister vurderede i en redegørelse, at chancerne for at vinde sådan en sag var spinkle. I dag drøftede regionens forretningsudvalg redegørelsen og et flertal vedtog, at de ikke vil rejse sag. 

- Vi rejser ikke en civil søgsmålssag, hvis rådgivningen er, at vi vil tabe sagen. Men jeg vil fastholde, at det moralsk ikke var i orden, at man ansatte en medarbejder, der på den led fik blandet sammen, om han arbejdede privat for Carl Holst eller for regionen, siger regionens næstformand Poul-Erik Svendsen fra Socialdemokratiet. 

Poul-Erik Svenden henviser dermed til Christian Ingemann Hansen, der var ansat i regionen og samtidig angiveligt udførte privat arbejde for Carl Holst på regionens regning. 

Uenighed om ansættelse

Carl Holst er ikke enig med Poul-Erik Svendsen, der mener, at Carl Holst ikke har levet op til "de mål regionen har om ordenlighed."

- Jeg synes, det er grænseoverskridende og enerverende at høre på den ene beskyldning efter den anden, som er uden hold i virkeligheden, siger Carl Holst.  

Carl Holst understreger, at han ikke selv ansatte Christian Ingemann Nielsen. Det gjorde et ansættelsesudvalg.

- Han blev ansat på baggrund af et stillingsopslag, som kom efter en stilling blandt andet var ledig. Det stillingsoplag havde nogle opgaver, og dem har han løst, fortæller Carl Holst. 

Men det giver Poul-Erik Svendsen ikke meget for. Ifølge ham er det ikke almindeligt at ansætte en person til  den aktuelle stilling i regionen. Poul-Erik Svendsen mener, at ansættelsen hang sammen med folketingsvalget 10 måneder senere, som Carl Holst stillede op til. 

- Jeg kom i en situation, hvor Christian Ingemann tilbød, at han ved siden af sit arbejde også gerne ville være aktiv i en valgkamp, og det burde jeg have sagt nej tak til, erkender Carl Holst. 

Med afgørelsen om ikke at rejse sag, tegner sagen, der længe har fyldt i den offentlige debat, til at være slut.  Men selvom der ikke bliver en erstatningssag, holder næstformand Poul-Erik Svendsen fat i sin kritik:

- Tingene blev blandet sammen, og det var ikke i orden. Det vil jeg blive ved med at sige, understreger han.  

Se hele debatten mellem Carl Holst og Poul-Erik Svendsen her. 

Oversigt

    Oversigt