I det fynske folks tjeneste

Kommentatorer: Carl Holst-sagen vil sætte sit præg på valgkampen

I tirsdagens udgave af programmet "Politik og Spin" var der både ris og ros til flere af de politikere, som satser på at komme til at præge udviklingen i Region Syddanmark de kommende fire år.

Foto: Claus Bech / Scanpix

Der er taget hul på valgkampen i Region Syddanmark, hvor en række politikere den senere tid har skærpet tonen i forhold til den periode, hvor tidligere regionsformand Carl Holst (V) havde ansvaret. 

- Den sag kommer helt sikkert til at fylde en del i valgkampen, vurderer TV 2/Fyns politiske kommentator Jesper Buch, som i tirsdagens udgave af programmet "Politik og Spin" diskuterede de mange dårlige sager fra Region Syddanmark med mediehusets politiske gæstekommentator, tidligere minister Annette Vilhelmsen (SF).

- Hvis man stiller sig frem, så har man ansvaret hele vejen igennem. Derfor bliver Carl Holst nød til at stå på mål for den kritik, der kommer i valgkampen, siger Annette Vilhelmsen.

En god fjende

I et interview på TV 2/Fyn mandag  kom Carl Holst ellers med en opfordring til  Venstres kandidater om at tale politik og ikke personer. Opfordringen kom efter, at SFs spidskandidat til regionen Villy Søvndal på SFs landsmøde i weekenden sagde, at der skal ryddes op efter Carl Holst, som han kaldte "en god fjende". 

09:06

Se hele interviewet med Carl Holst.

Luk video

- Jeg vil anbefale mine partifæller ikke giver igen, fordi vi så skaber politikerlede. Sørg for kære Venstrefolk, at der bliver talt politik, og lad Villy Søvndal og andre om at udråbe fjernder, sagde Carl Holst.

Kritik fra K

Tidligere på måneden var det de Konservatives spidskandidat Morten Weiss-Petersen, som var ude med riven. 

- Jeg synes, at Venstre har det politske ansvar for det rod og det kaos, som Carl Holst-perioden har efterladt i Region Syddanmark, sagde Morten Weiss-Petersen i et interview med TV 2/Fyn den 16. marts. 

05:03

Morten Weiss-Pedersen vender regionsrådsformanden og resten af Venstre ryggen og håber på, at han selv kan kapre formandsposten.

Luk video

- Kritikken fra Konservative er selvfølgelig meget ubehagelig for Venstre, fordi den kommer fra et af partierne i blå blok. Derfor kan jeg godt forstå, at det rammer Venstre hårdt, men Konservative risikerer at blive mast, hvis ikke de forholder sig åbent og kritisk til Carl Holst-perioden, siger Jesper Buch.

Ros til Lose

Men selv om Venstre stadig har ansvaret for den politiske ledelse i regionen, så er Annette Vilhelmsen til gengæld imponeret over den måde, som den nuværende regionsformand Stephanie Lose har tacklet de dårlige sager på.

- Jeg har flere gange tænkt, at det ikke var sjovt for hende. Men hun har gjort det godt og loyalt, siger Annette Vilhelmsen.

17:21 Luk video