I det fynske folks tjeneste

Lækage: Hemmelig Holst-kilde slipper sommeren over

Det bliver næppe på denne side af sommeren, at politiet finder ud af, hvem der sendte den fortrolige Kromann Reumert-rapport til dele af pressen.

Den tidligere formand for Region Syddanmark, Carl Holst, var fra 28. juni til 30. september 2015 forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. Han måtte efter en række skandaler frasige sig posten som forsvarsminister.

Politiet er stadig på jagt efter kilden, som sidste år lækkede den fortrolige Kromann Reumert-rapport til dele af pressen.

Advokatfirmaet Kromann Reumert havde lavet rapporten om Carl Holsts virke som regionsrådsformand, og rapporten endte i pressen, blandt andre inden Carl Holst selv havde set rapporten.

Lækagen fik i efteråret Region Syddanmark til at melde sig selv til politiet i håb om at finde ud af, hvem der lækkede den fortrolige rapport.

Men det bliver ikke i den nærmeste fremtid, at politiet finder ud af, hvem der sendte rapporten til pressen. Det siger politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Steen Edeling til DR Syd:

- Hvornår vi bliver færdige med efterforskningen, tør jeg ikke sige. Men det bliver nok ikke inden for de næste par måneder, siger han.

Ifølge DR Syds oplysninger handler en stor del af politiets efterforskning om at sikre sig de elektroniske spor, som kan afsløre gerningsmanden bag lækagen.
Politiet holder dog kortene tæt ind til kroppen:

- Jeg ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad vi gør. Vi efterforsker, og så må vi se, om vi kan finde frem til, hvordan den er blevet lækket, siger Steen Edeling.