I det fynske folks tjeneste

Lose afviser at være kandidat til næstformandspost

Regionsrådsformand Stephanie Lose stiller ikke op til posten som ny næstformand i Venstre. Hun peger på Jakob Ellemann-Jensen som ny formand.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose ankommer til Venstres forretningsudvalgsmøde på Hotel Comwell i Brejning nær Vejle. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, skriver på Facebook, at hun ikke stiller op til posten som ny næstformand i Venstre.

Læs også Fynske borgmestre har klart ønske for næstformandsposten i Venstre

- Jeg kan se af min indbakke, min telefon og en lang række nyhedssites, at der bliver spekuleret massivt i, om jeg vil stille op som næstformand for Venstre, skriver hun.

TV 2/Fyn har blandt andet forsøgt at få en kommentar fra regionsrådsformanden om næstformandsposten. 

- Det er imidlertid ikke en post, jeg stiller op til. Jeg har hænderne fulde i Region Syddanmark og Danske Regioner og brænder for mit arbejde i og for regionerne, fortæller hun. 

Peger på Ellemann-Jensen

Hendes fornemmelse er, at når flere i baglandet har opfordret hende til at stille op, er det, fordi der er et ønske om tættere sammenhæng mellem netop baglandet og Christiansborg.

- Det vil jeg gerne være med til at skabe - næstformandspost eller ej - og hvis en ny ledelse af Venstre på nogen måde kan bruge mig til det, så stiller jeg mig meget gerne til rådighed med alle mine tanker og idéer om det, skriver hun.

I samme facebookopslag skriver hun, at politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen vil være den rigtige til at overtage formandsposten.