Morten Hansen bekræfter mangel på reddere og beredskaber

Bios-direktøren melder om en februar måned med større ro og stabilitet. Men han medgiver, at Bios fortsat ikke leverer, det de skal

TV 2/Fyn kunne i går fortælle, at Region Syddanmark den 19. februar havde givet regionsrådet en foreløbig status på februar. Her stod der, at der er en tendens til en mere stabil drift, men at Bios’ rekruttering af reddere var gået i stå, og ambulanceselskabet fortsat ikke leverede de beredskaber, som virksomheden har forpligtet sig til. Det bekræfter Bios’ direktør Morten Hansen

- Det lyder ganske rigtigt, siger Bios-direktør Morten Hansen, da TV 2/Fyn fremlægger oplysningerne for ham.

- Vi har klart set en forbedring. Antallet af beredskaber, som vi leverer, er steget, og vi har fået en større ro og stabilitet i driften. Vilkårene blev ændret 1. januar, da vi fik færre beredskaber fra Responce, og det lagde et stort tryk på os. Men jeg oplever en kontinuerlig positiv udvikling, siger Morten Hansen.

Hvor mange beredskaber Bios mangler at levere, vil Morten Hansen ikke oplyse. Han mener, at Region Syddanmark har bedre styr på det end Bios selv.

- Det er egentlig regionen selv, der har det bedste overblik over, hvor mange beredskaber vi leverer og hvor mange vi mangler. De kan se det via vagtcentralen. Jeg kan ikke oplyse mere end regionen gør, siger Morten Hansen.

Bonusordning uden effekt

Siden den statusmail blev sendt ud den 19. februar, har Bios lanceret et nyt tiltag for at lokke nye reddere. En bonus på 50.000 kr. 25.000 kr. når du skriver under, og de resterende 25.000 kr. når du har været ansat i et år.
Men endnu har ingen reddere bidt på.

- Der er ikke nogen, der har skrevet under på den nye aftale, så antallet er reddere er nogenlunde det samme, som inden vi søsatte tiltaget. Vi forventer ikke det store indryk af nye reddere i februar, siger Morten Hansen, der mener, at redderne nok skal komme, når stormen omkring den hollandske virksomhed aftager.

- Der er bevægelse både ind og ud hos os. Og i øjeblikket bliver de nogenlunde udlignet. Interessen er der når, der kommer ro på. Men når der er støj på linjen, så daler den, siger Morten Hansen

Hvor mange reddere Bios lige nu har, vil Morten Hansen ikke oplyse, og hvorvidt der har været tale om reel frem- eller tilbagegang, vil han heller ikke svare på.