Ny ambulancetjeneste har nu overblik over antal ansatte

Pr. 1. august havde det konkursramte ambulanceselskab 657 medarbejdere ansat. Men Region Syddanmark ved stadig ikke, hvor mange reddere de mangler.

Det har længe stået klart, at Region Syddanmarks nye ambulancetjeneste mangler reddere, men hidtil har regionen ikke kunne svare på, hvor mange reddere, der er ansat i ambulanceselskabet, og derfor heller ikke hvor mange reddere de mangler. Nu svarer regionen på første halvdel af spørgsmålet.

I en pressemeddelelse skriver regionen nemlig, at en ny optælling viser, at det konkursramte ambulanceselskab pr. 1. august havde 657 medarbejdere ansat. Herunder var 477 reddere, 119 timereddere og 61 øvrige medarbejdere.

Det nye overblik betyder dog endnu ikke, at regionen kan sige, hvor mange reddere det nye ambulanceselskab mangler, fastslår regionsrådsformand Stephanie Lose (V):

- Vi kan ikke i dag præcis sige, hvor mange medarbejdere, vi kommer til at mangle. Redderne kommer blandt andet til at skifte overenskomst, og det kan få en betydning.  Efterhånden som vi danner os et overblik, kan vi mere præcist sige, hvor mange og hvilke medarbejdere, vi mangler.

Efter at skifteretten den 27. juli erklærede ambulanceselskabet BIOS konkurs, indgik Region Syddanmark og kuratorerne den 4. august en aftale, der betyder, at regionen fra 15. august overtager ambulancekørslen i de områder af regionen, som BIOS hidtil har dækket.

Aftalen er en såkaldt overdragelsesaftale. Ifølge aftalen sker der en virksomhedsoverdragelse af de tidligere BIOS-medarbejdere til regionen. Aftalen med kuratorerne beskriver blandt andet også, hvordan regionen overtager leasingen af ambulancerne, lejen af stationerne, varelager og driftsinventar på stationer og i ambulancer.