I det fynske folks tjeneste

Ny bod på vej: Bios mangler fortsat beredskaber

Der er fremgang at spore hos Bios, men de leverer fortsat ikke de ambulanceberedskaber, de er forpligtet til over for Region Syddanmark.

I en statusmail sendt til regionsrådsmedlemmerne den 19. februar, som TV 2/Fyn er i besiddelse af, oplyser Region Syddanmark, at ”stabiliteten i de beredskaber, som Bios skal levere, viser en tendens til forbedring, de leverer fortsat ikke alle beredskaber hver dag, men vi kan se et fald i manglende beredskaber.”

Hvad udtrykket ”tendens til forbedring” dækker over, er ikke helt klart, men ifølge TV 2/Fyns oplysninger er det stadig kun ganske få dage, at Bios har leveret alle de beredskaber, de er forpligtet til. Og dermed venter endnu en stor bod med udgangen af februar. I januar var boden på cirka 4,5 mio. kr.

Region Syddanmark skriver, at der kommet langt bedre styr på vagtplanlægningen. Helt præcist står der: ”Der er dagligt vagter, der skal findes frivillig bemanding til, vagter for de kommende dage og de vagter der skal bemandes pga. ”akut” sygdom på dagen. Men listen over ubemandede vagter er blevet noget kortere end tidligere.”

Der er dagligt vagter, der skal findes frivillig bemanding til, vagter for de kommende dage og de vagter der skal bemandes pga. ”akut” sygdom på dagen. Men listen over ubemandede vagter er blevet noget kortere end tidligere.

Tilfreds Thyge ser en mere stabil drift
Formanden for det præhospitale udvalg, Thyge Nielsen, kan ikke huske, hvor mange beredskaber Bios reelt har manglet i februar, men siger, at det er bedre end i januar, hvor der var dage hvor Bios manglede tre beredskaber.

”Der er en mere langsigtet planlægning hos Bios nu, og det sætter vi pris på. Fra vores stol oplever vi en mere stabil drift med færre udfald. Men der er stadig beredskaber, som Bios ikke leverer, og det er klart, at for hvert manglende beredskab stiger boden” siger Thyge Nielsen, uden at ville sætte tal på, hvad boden kan ende på.  

Fortsat reddermangel men bedre responstider
I mailen kan man også læse, at rekrutteringen af nye reddere er gået i stå. Mailen er dog sendt, inden Bios lancerede tiltaget om en bonus på 50.000 kr., hvis man skriver under med Bios og bliver der mindst ét år. I slutningen.  

Til gengæld var der i de første 18 dage af februar en forbedring af responstiderne. Hvor meget, de er forbedret er dog ikke oplyst.